ETTERFORSKER: Politiet var tirsdag på plass ved boligen i Egersund for å undersøke åstedet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ETTERFORSKER: Politiet var tirsdag på plass ved boligen i Egersund for å undersøke åstedet. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Ektemann siktet for å ha drept kona og tent på boligen - varetektsfengslet i fire uker

- Han sier fremdeles at han ikke har drept henne, sier advokat Asbjørn Stokkeland.

Mannen i 20-åra som tirsdag ble pågrepet og siktet for å ha tatt livet av sin egen kone og tent på boligen deres i Egersund, er torsdag begjært varetektsfengslet i fire uker. Det opplyser advokaten hans, Asbjørn Stokkeland, til Dagbladet.

- Jeg kommer rett fra fenglingsmøtet nå. Min klient har godtatt varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll, sier Stokkeland.

Det skal være bevisene i saken som nå gjør at den siktede ektemannen har godtatt varetektsfengslingen. Advokaten understreker likevel at hans klient fremdeles sier han er uskyldig.

- Jeg kan ikke kommentere hvilke bevis som har kommet fram, og som gjør at han aksepterer varetektsfengslingen. Men det jeg kan si, er at han fremdeles sier han ikke drept kona si eller tent på boligen deres. Han er derimot sterkt preget av å ha mistet kona, sier Stokkeland.

Funnet i kjellerleilighet

Det var mandag kveld at den 24 år gammel kvinnen funnet død, da brannvesenet rykket ut til en brann i en kjellerleilighet i Egersund. Samme kveld ble kvinnens ektemann siktet for å ha drept henne.

Onsdag ettermiddag meldte politiet at mistanken mot den drapssiktede mannen i 20-åra var styrket. Paret er opprinnelig fra Sudan. Den siktede mannen har bodd i Norge i noen år, mens kona nylig kom til landet.

- Som følge av etterforskningen er mistanken mot siktede styrket. Av taktiske årsaker ønsker jeg imidlertid ikke å gå nærmere inn på dette, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Han opplyser i en pressemelding torsdag at etterforskningen fremdeles pågår for fullt. Politiet fortsetter å avhøre vitner, og det gjenstår en rekke tekniske og taktiske etterforskingsskritt.

- Ulykke

Stokkeland har tidligere fortalt til Dagbladet at hans klient mener konas dødsfall dreier seg om et uhell eller en ulykke, ikke et drap. Den siktede ektemannen har forklart at kona skulle lage mat, mens han gikk og la seg nedpå for å hvile litt. Etter en stund våknet han av at hun ropte på ham.

- Da han gikk inn til henne veltet røyken ut, og han klarte ikke å komme inn, sier Stokkeland.

Videre skal den drapssiktede mannen ha gjort et nytt forsøk på å redde kona, før brannvesenet ankom stedet.

- Hvordan oppdaget han at kona var død?

- Han har fått det opplyst. Da brannvesenet tok seg inn og slokket brannen, oppdaget de at hun var død.