Ektemann siktet for drap på moren til sine barn

Pågrepet på mottakssenter.

- DREPT: Den afghanske 27-åringen ble drept, ifølge politiet. Nå er ektemannen hennes pågrepet. Foto: Politiet
- DREPT: Den afghanske 27-åringen ble drept, ifølge politiet. Nå er ektemannen hennes pågrepet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ektemannen til kvinnen som ble funnet drept på Hamar, som er pågrepet og siktet for drap.

Det opplyser politiet på en pressekonferanse på Hamar politistasjon klokka 16.

Var vitne i saken Mannen ble pågrepet på Ormseter statlige mottak, der han bodde sammen med kona og deres to barn, i 14-tida torsdag.

Det hadde da gått nesten nøyaktig to døgn siden politiet ble varslet om at tilfeldig forbipasserende hadde funnet en død kvinne utenfor et nedlagt garasjeanlegg på Hamar.

Politiet mener kvinnen ble drept.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gi detaljer eller opplysninger om hva som har ført til at ektemannen blir pågrepet og siktet. Vi kan imidlertid si at vi knytter ektemannen til drapet gjennom avhør og undersøkelser som er gjort så langt i saken, sier van der Eynden i en pressemelding.

Tidligere i etterforskningen er mannen avhørt som vitne. Politiet ønsker ikke å si hvordan ektemannen stiller seg til siktelsen.
 
Midt på lyse dagen Politiet ønsker å komme i kontakt med et par som luftet hunden sin i tidsrommet da kvinnen skal ha blitt drept tirsdag. De understreker at de fortsatt ønsker tips i saken.

Stedet der kvinnen ble drept, er en slags sti eller gjennomgang på siden av et nedlagt garasjeanlegg like ved et boligfelt.

PÅGREPET HER: Onsdag var kriseteamet på plass for å informere beboerne på Ormseter statlige mottak om det de mener er et drap på en av beboerne. I dag ble kvinnens ektemann pågrepet her. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
PÅGREPET HER: Onsdag var kriseteamet på plass for å informere beboerne på Ormseter statlige mottak om det de mener er et drap på en av beboerne. I dag ble kvinnens ektemann pågrepet her. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere om noen har sett eller hørt noe da kvinnen skal ha blitt drept, midt på lyse dagen.

Det var torsdag, at politiet gikk ut med meldingen om at de hadde pågrepet en person i saken.

Funnet av forbipasserende Tidligere i dag fortalte politiet at en foreløpig obduksjonsrapport av tobarnsmoren fra Afghanistan viser at hun døde av stikkskader.

- I går fant vi en kniv på stedet. Det er usikkert om den er brukt, men det er selvsagt noe vi sjekker, sa politiinspektør Rolf Thoresen til Dagbladet da.

Kvinnen ble i går identifisert som en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan. Politiet ønsket ikke å gå ut med navn på kvinnen, men offentliggjorde et bilde av henne i håp om at publikum vil tipse dem.

- Livet foran seg 27-åringen hadde to barn og familie på mottakssenteret hun bodde på omlag 13 kilometer utenfor Hamar sentrum, skrev Dagbladet onsdag.

- Hun hadde to mindreårige barn, og var gift. De pårørende har vært inne til avhør, det var en naturlig del av etterforskningen og de var blant de første som var inne til avhør, sa Thoresen.

Familien meldte kvinnen savnet kort tid etter at hun ble funnet død.

Onsdag besøkte Dagbladet mottakssenteret der kvinnen bodde sammen med barna og mannen.

- Dette er en forferdelig sak, det er forferdelig tragisk. En helt ung kvinne med mye av livet foran seg. Alle blir jo naturlig nok sterkt berørt av en slik sak, sa Siv Kjelstrup, regionsdirektør i UDI.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer