Ektemann siktet for dykkermord på kone

Ville høyne premien på livsforsikringen før bryllupsreisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk turist ble i går siktet for drapet på sin egen kone i noe som først virket som en dykkerulykke ved et skipsvrak i verdens største korallrev utenfor kysten av Queensland i Australia, melder den britiske avisen The Times.

Nygifte Daniel og Christina Watson fra Alabama hadde vært på bryllupsreise i 11 dager i oktober da kona døde i det som først virket som en tragisk drukningsulykke.

Erfaren dykker

På tross av at Daniel Watson var en erfaren dykker med livredningskurs, hevdet han i politiavhør at han bestemte seg for å hente hjelp istedenfor å forsøke å redde kona da ulykken skjedde.  

Da en av lederne for turen dro Christina Watson opp til overflaten, stod ikke livet hennes til å redde.

I undervannsbildet ovenfor skimtes Christina Watson i bakgrunnen av en poserende, og intetanende deltager i dykkergruppa.

Fattet mistanke

Etterhvert bestemte politietterforskerne seg for å jobbe ut fra en annen teori enn at dødsfallet var en ulykke, slik ektemannen hevdet.  
 
Politiet fattet mistanke, da ektemannen forandret på detaljer i sin forklaring.

I tillegg hevdet Christinas far, Tommy Thomas, at datteren før bryllupet hadde fortalt ham at det Daniel hadde bedt henne om å øke summen på livsforsikringen. Christina skal ha fortalt faren at ektemannen ba henne om å forandre vilkårene, slik at han ble enearving ved konas død.

Selv om hun lot ektemannen tro at hun hadde gjort om på forsikringen, utførte hun aldri denne forandringen, ifølge faren.   

Skrudde av luftilgangen
Etter en flere måneder lang obduksjon har leger kommet fram til at avdøde ikke hadde noen form for medisinsk tilstand som kunne ha vært årsaken til kollapsen under vann. Det ble heller ikke funnet feil på utstyret hun brukte.

Politiet tror at Daniel Watson skrudde av lufttilgangen fra konas oksygenstank til hun var død, eller nesten død, for så å skru oksygentilgangen på igjen og la henne synke mot bunnen.
Daniel Watson ble i går formelt siktet for drapet på sin kone. Australske myndigheter har etterlyst ektemannen og bedt om at han utleveres fra USA.

SKIMTES I BAKGRUNNEN: Christina Watson ligger livløs på bunnen. FOTO: AP PHOTO/ QUEENSLAND POLICE
SKIMTES I BAKGRUNNEN: Christina Watson ligger livløs på bunnen. FOTO: AP PHOTO/ QUEENSLAND POLICE Vis mer
SKIMTES I BAKGRUNNEN: Christina Watson ligger livløs i bakgrunnen av dette bildet.
SKIMTES I BAKGRUNNEN: Christina Watson ligger livløs i bakgrunnen av dette bildet. Vis mer