Ektemann siktet for konedrap i Lofoten

Kvinnen som ble funnet død i Leknes i Vestvågøy i går, ble trolig drept. Ektemannen er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, får NTB opplyst fra politiet i Svolvær, som nå etterforsker saken som drapssak. Mannen er foreløpig ikke avhørt, fordi han har vært innlagt på sykehus siden i går, da hans kone ble funnet død.

Politiet vil pågripe mannen når han blir utskrevet.

- Etter det vi kjenner til tok ambulansen som kom til stede mannen med til sykehuset fordi han var synlig beruset og intoksikert. Han blir trolig utskrevet i morgen, opplyser politiinspektør Hanne Gran i Lofoten og Vesterålen politidistrikt til NTB.

Funn på åstedet

Det var undersøkelser på åstedet i mannens leilighet som styrket politiets mistanke om at kvinnen har dødd av unaturlige årsaker. Gran vil av hensyn til etterforskningen ikke opplyse om hvilke funn som er gjort som gjør at saken etterforskes som drap.

- Vi ønsker heller ikke å si noe om dødsårsak eller dødstidspunkt av hensyn til etterforskningen videre, sier Gran.

Hun understreker at politiet går bredt ut i etterforskningen, og ikke utelukker at det kan være andre gjerningspersoner.

Obduksjonsrapport

Avdøde ble i kveld sendt til Regionsykehuset i Tromsø for rettsmedisinsk obduksjon. Politiet vil ikke si noe mer om mulig dødsårsak før obduksjonsrapporten foreligger i neste uke.

Det var ved 18-tiden i går at kvinnen ble funnet død av ambulanse- og politifolk i mannens leilighet i et bolighus på Fygle utenfor Leknes i Lofoten. Ektemannen hadde bedt noen som var i nærheten av boligen om å melde fra om at kvinnen trolig var død.

Politiinspektør Gran sier politiet ikke har vitner til hendelsen.

- Vi er interessert i å få kontakt med vitner som kan ha sett ekteparet i løpet av helgen og som kan ha opplysninger om hva som er skjedd, sier Gran.

(NTB)