Skutt under opptøyene i Kongressen

Ektemannen: - En sterk Trump-tilhenger

Kvinnen som ble skutt og drept under stormingen av Kongressen i Washington onsdag skal ha tjenestegjort 14 år i det amerikanske forsvaret.

NB: STERKE INNTRYKK: En video som sirkulerer i sosiale medier skal vise en kvinne bli skutt inne i kongressen, under demonstrasjonene 6. januar. Politiet har bekreftet at kvinnen er død, ifølge Washington Post. Vis mer
Publisert

Det skriver lokal-TV-stasjonen KUSI. Ifølge kanalen har de snakket med den avdøde kvinnens ektemann.

Kvinnen som ble skutt i Kongressen og døde av skadene er ifølge kanalen fra San Diego i California.

KAOS: Demonstranter har dyttet barrikadene utenfor Capitol Hill over ende, og tatt seg inn i bygningen. - Trump har hisset fram dette, sier USA-forsker. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Kvinnen skal ifølge kanalen ha tjenestegjort 14 år i det amerikanske luftforsvaret. Hun skal i løpet av den tida ha vært utstasjonert i utlandet på fire forskjellige oppdrag.

Videoen i toppen av saken viser kaoset da kvinnen skal ha blitt skutt.

- Skutt av politiet

Ektemannen forteller at den skutte og drepte kvinnen var en sterk tilhenger av president Donald Trump og at hun var kjent som en oppriktig patriot blant venner.

Kvinnen skal ha kommet med flere Twitter-meldinger i forkant av opptøyene onsdag. Trump samlet titusener i gatene i Washington til et gigantisk folkemøte der han igjen gjentok de grunnløse påstandene om valgfusk og at han er den egentlige vinneren av valget.

Det er fullt kaos utenfor Capitol Hill, der hundrevis av mennesker har brutt barrikadene og marsjerer mot bygget. Vis mer

«Ingenting kan stoppe oss. De kan prøve og prøve, men stormen er her og kommer til DC om under 24 timer … fra mørke til lys», skal hun ha skrevet tirsdag.

Flere politikilder opplyser til NBC ble kvinnen skutt av en polititjenesteperson.

CNN meldte først om at en kvinne ble behandlet for skuddskader i Kongressen rundt 21.30 norsk tid onsdag kveld.

Video av skytingen

Kort tid før midnatt bekreftet politiet overfor Washington Post at kvinnen døde. Politiet har ikke gått ut med kvinnens navn eller ytterligere detaljer om skytingen.

Det som ifølge Washington Post er en video av hendelsen sirkulerer nå i sosiale medier. I videoen hører man at et skudd bli avfyrt før en kvinne med et Trump-banner rundt halsen, går i bakken. Seinere blir kvinnen fraktet i en ambulanse med blod på overkroppen.

Polititalsmann Dustin Sternbeck bekrefter overfor Washington Post at kvinnen er død, men har ikke kommet med ytterligere detaljer om hendelsen.

Fem våpen skal ha blitt hentet ut fra området, og politiet arresterte 13 personer i opptøyene.

Ifølge Bloomberg er det voldelige dødsfallet i Kongressen det første siden 1998 da en væpnet mann kom seg gjennom metalldetektorene og skjøt to politibetjenter før han selv ble skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer