Ektemannen: - Jeg er i sjokk

- Jeg er i sjokk. Jeg forstår ingenting. Jeg har aldri hatt problemer med kona mi, sier ektemannen. Han avviser samtlige punkter i den alvorlige anmeldelsen fra hustruen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen, en 42 år gammel norsk statsborger som kom til Norge i 1987 som politisk flyktning, bor i parets kommunale leilighet på Oslos østkant. Han forteller at han arbeider som reinholdsarbeider, og at han ved siden av tar vakter på et hotell. Han kjente ikke til at hustruen også har anmeldt ham for frihetsberøvelse og vold mot henne og barna.

Han sier også at han ikke kjente til det norske lovverket mot omskjæring av jenter før høstens voldsomme debatt.

- Jeg hadde aldri tidligere hørt om den norske loven, forteller han, og sier også at han ikke kjenner til at andre gambiere i Norge har utsatt døtrene for kjønnslemlestelse.

- Dette er noe vi ikke snakker om, forklarer han.

- Hva tenker du om at døtrene dine ble omskåret?

- For alle foreldre er dette smertefullt - at dine egne barn utsettes for en slik skade. Gambia har en tøff kultur, der du som foreldre ikke har kontroll. Andre i familien din bare tar døtrene dine og omskjærer dem. Hadde det vært mulig, ville jeg kjørt rettssak mot familien min for hva de har gjort. Men i Gambia finnes det ikke lovverk mot omskjæring. Jeg er fullstendig imot omskjæring av jenter, sier han.

Han bekrefter imidlertid at han fremdeles forsørger de i familien som utførte overgrepet mot døtrene.

Han skal ha prøvd å komme i kontakt med sin advokat.