- HAR INNRØMMET: Politiets Kristin Nord-Varhaug forteller onsdag at ektemannen (34) til Agnes Elisabeth Müller (36) nå har innrømmet å ha drept kona si. Foto jacques Hvistendahl
- HAR INNRØMMET: Politiets Kristin Nord-Varhaug forteller onsdag at ektemannen (34) til Agnes Elisabeth Müller (36) nå har innrømmet å ha drept kona si. Foto jacques HvistendahlVis mer

Ektemannen (34) innrømmer å ha drept og dumpet Agnes (36)

Senket tobarnsmoren til bunns i fjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Politiet kan bekrefte at sikta i dag i avhør har erkjent å ta livet av Agnes og at han dumpet henne i Dørvika i sjøen, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. 

Innrømmelsen kommer etter at politiet i går fant et innpakket kvinnelik på bunn av Lysefjorden i Rogaland, et kort stykke unna huset der paret har bodd med sine to barn.

- Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart om drapet, men på bakgrunn av hans forklaringer i dag føler vi oss sikre på at det er Agnes vi har funnet, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

- En trist dag Den 34 år gamle tyske mannen har fram til i dag nektet all straffskyld i saken, men forlot i går avhøret da han ble gjort kjent med at det var gjort et funn på bunn av fjorden.

- Det er et gjennombrudd at vi har funnet henne, og da vi fikk erkjennelsen ble vi glad for det. Men det overskygges jo av at hun er drept. Det er en trist dag, men vi er glad det er oppklart, sier Nord-Varhaug.

Mannens advokat, Ørjan Eskeland, sier til Dagbladet at 34-åringen tar det hele tungt.

- Han ønsket ikke lenger å sitte på de opplysningene, og følte ikke han hadde noe annet valgt enn å tilstå.

Han har det tøft, han har mye å tenke på. Det er ikke vanskelig å tenke seg at det er tanken på barna som plager ham aller mest nå, sier Eskeland.

- Det er en forferdelig tragisk sak, en familietragedie. Mine tanker retter seg mot de som har mistet moren sin, sier politiinspektør Nord-Varhaug.

Fant gummibåt med liket Sammen med funnet av kvinneliket, kom det i går opp en blå og hvit gummibåt. Det rant vann ut av hull i gummibåten da den ble halt opp av sjøen. Politiet har siden undersøkt blant annet om liket kan ha blitt fraktet ut på sjøen før det er blitt stukket hull på båten.

Ektemannen, som sammen med Agnes har til to barn på 8 og 10 år, ble drapssiktet selv før politiet fant et lik, på bakgrunn av tekniske spor og mannens motstridende forklaringer.

Det er gått nøyaktig tre uker siden Agnes skal ha blitt sett sist, Skjærtordag, 16. april. Først den 19. april ble hun meldt savnet av ektemannen.

- Jeg vet ikke hvorfor han valgte å innrømme drapet først i dag, men jeg vil tro det har sammenheng med at vi i går fortalte ham at vi hadde funnet en pakke på 70 meter. Da vi fortalte ham det, så valgte han å gå ut av rommet, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

- I dag valgte han, relativt tidlig i avhøret, å innrømme at han har tatt livet av henne og dumpa henne i Dørvika.

- Det var han selv som i dag ønsket å gjennopta avhøret som ble brutt i går, sier advokat Eskeland.

LES OGSÅ: «Han spurte meg om jeg hadde hørt at kona hans var savnet».

Ektemannen har i tidligere avhør med politiet fortalt at har gjort seg opp tanker om hvor Agnes kan være.

- Han har sine tanker og teorier om hvor hun er, sa mannens forsvarer, Ørjan Eskeland til Dagbladet da mannen ble framstilt for varetekt forrige uke.

- Det var tungt Det vil ifølge politiet fortsatt ta tid å finne ut om det er Agnes som er funnet.

- Identifiseringen av liket vil ikke være klart før i morgen, sier Nord-Varhaug.

Hengende fast til innpakningen, var et massivt stålrør som brukes i rørleggerbransjen og i industrien. Vekta skal ha vært på mellom 60 og 100 kilo.

Tre politimenn, to personer fra Norsk Folkehjelp og krimteknikere sleit med å få funnet om bord i båten som sto for hevinga, ifølge NTB.

- Det var tungt. Det var mye vekter, sier innsatsleder Ståle Østerhus til Stavanger Aftenblad.

«Elster deg» Liket ble funnet 70 meters dyp i Lysefjorden, om lag 150 meter fra land.

Ektemannen har tidligere fortalt politiet at han satte av Agnes ved ferjeleiet ved Oanes i Forsand kommune. Samme kveld var det skrevet to meldinger med Facebook-kontoen hennes til ektemannen.

«Elster deg» står det klokka 10.45. Klokka 10.46 korrigeres meldingen: «eg mener elsker».

INNRØMMER: Ektemannen til tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller (36), innrømmer nå å ha drept henne. Foto: Privat
INNRØMMER: Ektemannen til tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller (36), innrømmer nå å ha drept henne. Foto: Privat Vis mer