MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. I går ble ektemannnen hennes varetektfengslet i fire uker, siktet for drap. Foto: Politiet
MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. I går ble ektemannnen hennes varetektfengslet i fire uker, siktet for drap. Foto: PolitietVis mer

- Ektemannen avhørt i seks timer i dag

Samtidig fortsetter politiet søk med likhunder etter savnede Agnes Elisabeth Müller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i dag gjennomført et nytt avhør av den tyske ektemannnen (34) til savnede Agnes Elisabeth Müller (36). 34-åringen er siktet for forsettelig drap, men nekter straffskyld.

Dagens avhør varte i fem og en halv time, opplyser ektemannens forsvarer Ørjan Eskeland overfor Dagbladet.

- Han ønsket å avgi forklaring og svarte detaljert på spørsmål han fikk. Han ble konfrontert med en del opplysninger han tidligere ikke har fått fra politiet, sier Eskeland til Dagbladet.

Et av hovedtemaene under dagens avhør var ektemannens bevegelser i de dagene Agnes forsvant, ifølge Eskeland.

- Sier ektemannen noe om hva han tror kan ha skjedd med Agnes?

- Han har noen tanker og ideer, ja. Disse vil jeg ikke gå nærmere inn på nå, sier Eskeland, som legger til at klienten har det «tungt og vanskelig.»

- Konfronterende I en pressemelding beskriver politiinspektør Kristin Nord-Varhaug dagens avhør som konfronterende.

- Det ble gjennomført et konfronterende avhør av den siktede i dag, og resultatet av avhøret har etter politiets mening ikke svekket mistanken til mannen, skriver hun.

Forsvarer Eskeland sier til Dagbladet at han ikke har noen kommentarer til at politiet mener mistanken ikke er svekket.

- Jeg registrerer at politiet hevder det, sier han.

- Vil samarbeide Ektemannen ble i går varetektfengslet i fire uker. Det kom fram etter nesten fem timer bak lukkede dører i Jæren tingrett.

Den tyske mannen ankom retten klokka 13, iført blå hettegenser. Han satt med hodet bøyd ved siden av sin advokat, Eskeland, mens retten ba at møtet skulle gå for lukkede dører.

Overfor Dagbladet opplyser advokat Eskeland i dag at kjennelsen er anket, og at de håper anken vil bli behandlet i morgen eller de første dagene neste uke. Videre sier forsvareren at det neppe blir gjennomført flere avhør av mannen før neste uke.

FLERE SØK: Politiet har i dag fortsatt søket etter savnede Agnes Elisabeth Müller. I går søkte de ved huset hennes (bilde). Foto: Endre Vellene
FLERE SØK: Politiet har i dag fortsatt søket etter savnede Agnes Elisabeth Müller. I går søkte de ved huset hennes (bilde). Foto: Endre Vellene Vis mer

Ifølge Eskeland har ektemannen helt siden forsvinningen ønsket å samarbeide med politiet i saken.

- Verken da han hadde status som vitne eller etter at han ble siktet har han gitt  uttrykk for at han ikke har ønsket å samarbeide. Han svarer på de spørsmålene han får, og har gitt politiet tilgang bolig, bil og telefoner, datamaskiner og andre ting, sier Eskeland.

Nye søk I dagens pressemelding opplyser Nord-Varhaug at det i dag blir foretatt nye søk etter den savnede kvinnen.

Ifølge TV2 har politiet søkt med hund i et stort grustak i nærheten av familiens bolig i Espedalen i Forsand.

- Vi gjennomfører søk med krimteknisk hund. Det er en del av søket som vi begynte på i går og dette gjør vi for å være sikker på at vi har tatt hele området. Det er et stort område, stort grustak, og hundene har ikke markert på noe, sier politiets innsatsleder Ståle Østerhus til TV 2.

Grustaket ligger nær huset til Müller og den drapssiktede ektemannen, skriver NTB. Onsdag søkte flere hundepatruljer i området, og det ble brukt undervannskamera for å undersøke et tjern i nærheten.

- Motstridende informasjon I går sa politiinspektør Nord-Varhaug til Stavanger Aftenblad at politiet ønsket å konfrontere Müllers ektemann med tekniske funn og informasjon fra andre avhør. Trolig ville ektemannen også måtte svare for det politiet mener er motstridende informasjon fra hans egne tidligere forklaringer.

Ektemannen meldte kona savnet tre dager etter at hun forsvant, og ble tirsdag denne uka pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Ifølge kilder Aftenbladet har snakket med, var ekteskapet i ferd med å ende i separasjon, hvorpå Agnes etter planen skulle flytte tilbake til Tyskland, hvor hun er fra.

KONFRONTERENDE: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug beskriver dagens avhør av ektemannnen som konfronterende. Foto: Endre Vellene
KONFRONTERENDE: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug beskriver dagens avhør av ektemannnen som konfronterende. Foto: Endre Vellene Vis mer