Ektemannen fengslet i fire uker etter at kona ble funnet drept

Godtar varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den drapssiktede ektemannen til den 27 år gamle tobarnsmoren som skal ha blitt drept på Hamar tirsdag, er nå framstilt for varetektsfengsling.

Han har godtatt varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud, ifølge Hedmark polititdistrikt.

Tirsdag i 13.30-tida fikk politiet melding om at tilfeldig forbipasserende hadde funnet en død kvinne. Hun lå utenfor et nedlagt garasjeanlegg noen få kilometer utenfor Hamar sentrum.

Vil ikke si noe «Siktede ble avhørt i går kveld, men vi vil ikke gå inn på hva siktede sa i avhør eller om han har tatt stilling til spørsmålet om å erkjenne straffskyld for drapet», skriver politiet i en pressemelding.

«Vi fortsetter etterforskningen videre, og har mye arbeid igjen før vi kan si vi er i mål med etterforskningen av drapet», sier politiadvokat Andrè van der Eynden.

«For politiet er det fortsatt viktig at vi får inn mest mulig opplysninger fra personer som kan ha sett kvinnen i Hamar sentrum og/eller i retning mot Maxi tirsdag 28. oktober 2014 mellom klokka 10.45 og 12.15.»

Bodde med barna og mannen Det er tidligere fastslått at det var en afghansk kvinnelig asylsøker som ble funnet død. 

Politiet mener kvinnen, som bodde med ektemann og to små barn på et Ormseter mottakssenter omlag 13 kilometer unna, ble drept.

På stedet fant politiet en kniv. De vil ikke fastslå at det var denne som ble brukt. Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at kvinnen døde av stikkskader.

Torsdag pågrep de ektemannen på mottakssenteret. Han er siktet for drap.

Ikke kjent Det er fortsatt ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Mannen var først inne som vite i saken.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gi detaljer eller opplysninger om hva som har ført til at ektemannen blir pågrepet og siktet. Vi kan imidlertid si at vi knytter ektemannen til drapet gjennom avhør og undersøkelser som er gjort så langt i saken, sa van der Eynden i en pressemelding da mannen ble siktet.

Par luftet hunden Politiet ønsker å komme i kontakt med et par som luftet hunden sin i tidsrommet da kvinnen skal ha blitt drept tirsdag. De understreker at de fortsatt ønsker tips i saken.

<strong>- DREPT:</strong> Politiet gikk onsdag ut med bilde av kvinnen som tirsdag ble funnet drept på Hamar. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter der kvinnen ble funnet drept. Foto: POLITIET / NTB Scanpix
- DREPT: Politiet gikk onsdag ut med bilde av kvinnen som tirsdag ble funnet drept på Hamar. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter der kvinnen ble funnet drept. Foto: POLITIET / NTB Scanpix Vis mer

Stedet der kvinnen ble drept, er en slags sti eller gjennomgang på siden av et nedlagt garasjeanlegg like ved et boligfelt.

*Se video.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere om noen har sett eller hørt noe da kvinnen skal ha blitt drept, midt på lyse dagen.

Det var torsdag, at politiet gikk ut med meldingen om at de hadde pågrepet en person i saken.

Hedmark-politiet ber om tips på telefon 40 60 28 00.

<strong>PÅGREPET HER:</strong> Ektemannen ble pågrepet uten dramatikk på Ormseter mottakssenter utenfor Hamar. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
PÅGREPET HER: Ektemannen ble pågrepet uten dramatikk på Ormseter mottakssenter utenfor Hamar. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
<strong>UTENFOR GARASJEANLEGG:</strong> Utenfor dette nedlagte garasjebygget - en tidligere Nissan-butikk - ble kvinnen funnet død. På stedet ble det funnet en kniv. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
UTENFOR GARASJEANLEGG: Utenfor dette nedlagte garasjebygget - en tidligere Nissan-butikk - ble kvinnen funnet død. På stedet ble det funnet en kniv. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer