Ektemannen forstår ikke drapssiktelsen

Ektemannen (42) til savnede Belur Sardar (29) er pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MJØNDALEN/DRAMMEN/ OSLO (Dagbladet.no): Ektemannen (42) til den savnede Belur Sardar (29) ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin kone i Mjøndalen i dag tidlig. 

- Jeg kan bekrefte at ektemannen ble pågrepet i sin bolig i dag tidlig. Han er siktet for forsettlig drap, sier lensmann Øyvind Aas til Dagbladet.no.

Han har sittet i avhør utover hele dagen.

- Han forstår ikke hvorfor han er siktet for drap. Han er fortvilet og skjønner heller ikke at det var nødvendig for politiet å hente han  hjemem så lenge han har vært samarbeidsvillig hele tiden, sier 42-åringens forsvarer, advokat Heidi Birkeland, til VG Nett.

Firebarnsmoren Belur Sardar ble meldt savnet av sin ektemann

7. mai i år. Ektemannen har tidligere forklart at Sardar ha forlatt familiens hjem i

Mjøndalen om morgenen 30. april.

- Han konfronteres med de opplysningene vi har i saken. Vi er veldig interessert i å finne henne, sier politiinspektør Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

KRIMTEKNIKERE PÅ PLASS: Krimteknikere fra Kripos startet i dag sporletingen i leiligheten der ekteparet bodde. Foto: Henning Lillegård/DAGBLADET
KRIMTEKNIKERE PÅ PLASS: Krimteknikere fra Kripos startet i dag sporletingen i leiligheten der ekteparet bodde. Foto: Henning Lillegård/DAGBLADET Vis mer

Samtidig er kriminalteknikere på plass i ekteparets bopel, der de leter etter spor som kan oppklare saken. Politiets siste sikre observasjon av kvinnen er den 27. februar i år. Hun ble meldt savnet av den nå drapssiktede ektemannen 7. mai.

- Det er et stort gap der vi er interessert i å vite mer om, sier Sending.

Han sier de ikke har noen nye opplysninger om hvor hun kan befinne seg.

- Vi er ikke akkurat noe sted og leter nå, sier han.

Ektemannen har hatt status som vitne i saken, men fikk altså i dag status som siktet.

- Det blir vidt forskjellige avhør nå. Nå vil det gå mer på hans person enn opplysninger i saken, sier Sending.

Etter det lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker kjenner til, har han ikke tatt stilling til siktelsen ennå, men han har fått oppnevnt forsvarer. Dagbladet.no har ennå ikke kommet i kontakt med henne ennå.

Flere omfattende søk etter kvinnen har vært uten resultat.  Ektemannen ble i juli fratatt omsorgen for de fire barna på ti, seks, tre og halvannet år. De er tatt hånd om av barnevernet.

- Barna fortjener å få vite hva som har skjedd med mammen deres, sa Sending under en pressekonferanse på politihuset i Drammen i dag.

FLERE SØK:</B> Politiet har lett etter den savnede kvinnen med både likhund og dykkere uten resultat.
PÅGREPET I DAG:</B> Ektemannen ble pågrepet i sitt hjem.
SAVNET: Belur Sardar.