Ektemannen kan løse drapsgåten

HOBØL/OSLO (Dagbladet): Over fjorten dager gikk uten at 38-åringen varslet politiet om at hans 28 år gamle kone Fatiha Bekkali var sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OG SVEIN OVE SØREIDE

Hvorfor ektemannen, som politiet presiserer har status som vitne i saken, ikke meldte sin kone savnet, er et av mange spørsmål politiet vil ha svar på når 38-åringen er frisk nok til å la seg avhøre.

Om kvelden den 4. september ble 38-åringen hardt skadd i en trafikkulykke på E6 ved fylkesgrensa mellom Akershus og Østfold.

Seks dager tidligere var hans kone Fatiha Bekkali blitt funnet kvalt i et skogholt ved riksvei 120 i Hobøl kommune i Østfold. Politiets teori er at kvinnen var blitt drept allerede rundt den 17. august.

Levde isolert

Først sist fredag kunne politiet fastslå kvinnens identitet.

I går ble det klart at ektemannen er innlagt på sykehus, og at det marokkanske ekteparets vel to år gamle datter befinner seg hos slektninger i Nederland. Etter det Dagbladet forstår, skal hun ha vært i Nederland før faren kolliderte.

Ei uke etter trafikkulykken har politiet ennå ikke fått legenes tillatelse til formelt å avhøre 38-åringen.

Politiet har imidlertid informert ektemannen om konens død og skal, etter det Dagbladet kjenner til, ha hatt samtaler med ham.

Både lørdag og i går gikk politiet fra dør til dør i nabolaget til ekteparet i Furusethveien i Askim, hvor Fatiha Bekkali og hennes mann og deres datter har bodd det siste året. Politiet vil trolig foreta en ransakelse av huset i dag.

Naboer Dagbladet snakket med i går sier at ekteparet har levd anonymt og tilbaketrukket.

- Jeg har bodd her i tre måneder og aldri sett fru Bekkali. Hun var sjelden ute. Hennes mann har jeg sett et par ganger, siste gang for vel en måned siden, sier en nær nabo tilDagbladet.

Etter at kvinnens identitet ble kjent fredag, har politiet avhørt et trettitall vitner. De fleste av vitnene hører til i Fatiha Bekkali og ektemannens omgangskrets.

Arbeidskolleger

Videre skal politiet ha snakket med arbeidskolleger av 38-åringen, som er av marokkansk opprinnelse, men har norsk statsborgerskap.

- Vitnene, som er både nordmenn og marokkanere, har gitt oss opplysninger som gjør at vi etter hvert har kunnet dannet oss et bilde av den drepte, sier lensmann Widar Gudim i Hobøl til Dagbladet.

Bilen som 38-åringen kjørte da han kolliderte, en blå Ford Orion, har siden ulykken den 4. september stått på oppsamlingsplassen til Viking Redningstjeneste i Follo.
I går ettermiddag ble bilvraket flyttet innendørs, etter ordre fra politiet. Fra samme tidspunkt ble media nektet å ta bilde av vraket. Politiet har sikret seg bilen i tilfelle det blir behov for kriminaltekniske undersøkelser av den.

Norsk statsborger

Ifølge politiet er det fortsatt uklart hvor lenge ekteparet har bodd i Norge. Men etter det Dagbladet forstår, jobber nå også den marokkanske ambassaden i Oslo for å oppspore slektninger og venner av ekteparet i Marokko.

Kripos, ved blant andre førstebetjent Olaf Seljesæter, var i går i Hobøl.

- Det er for tidlig å si om saken går mot en oppklaring, var Seljesæters knappe kommentar i går kveld.
Liket av Fatiha Bekkali ble funnet av en sopp-plukker den 30. august. Fordi den drepte kvinnen var så ille tilredt og ikke hadde identifikasjonspapirer, tok det nesten 14 dager før politiet kunne fastslå hennes identitet og saken fikk et gjennombrudd.

En mann med barn i bil ble observert av et vitne i det aktuelle skogholtet rundt den 17. august. Mens vitnet, ei kvinne, kunne opplyse at mannen hadde utenlandsk utseende og «kulemage», har hun ikke kunnet gi noen nærmere beskrivelse av bilen.