DØMT FOR DRAP : Ektemannen blen i tingretten dømt til 21 års fengsel for drapet på Agnes Müller, som ble funnet på 70 meters dyp i Lysefjorden i Rogaland. Nå har lagmannsretten også funnet Thomas Müller skyldig i overlagt drap.
DØMT FOR DRAP : Ektemannen blen i tingretten dømt til 21 års fengsel for drapet på Agnes Müller, som ble funnet på 70 meters dyp i Lysefjorden i Rogaland. Nå har lagmannsretten også funnet Thomas Müller skyldig i overlagt drap.Vis mer

Ektemannen kjent skyldig i drapet på Agnes Müller

Thomas Müller kjent skyldig i overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen i Gulating lagmannsrett kjente ham også skyldig i voldtekt, melder Stavanger Aftenblad.

Retten skal nå fastsette lengden på straffen, og aktor og forsvarer vil legge fram sine påstander tirsdag morgen. Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ektemannen nektet i lagmannsretten straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne.

Müllers forklaring var at kona ønsket å dø, og at de to brukte flere måneder på sammen å planlegge hvordan det skulle skje.

Den tyske rørleggeren bandt ifølge tiltalen kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden.

(NTB)