HENTET OPP GJENTSAND:  I ettermiddag hentet politiet opp en gjenstand fra 70 meters dyp som de mener kan være et menneske. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HENTET OPP GJENTSAND: I ettermiddag hentet politiet opp en gjenstand fra 70 meters dyp som de mener kan være et menneske. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Ektemannen konfrontert med funn i Lysefjorden: Avbrøt avhøret

Har hentet opp pakke som kan være et menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag løftet politiets mannskaper en bylt i blå plast opp av Lysefjorden i Rogaland.

Politiet vet fortsatt ikke om bylten inneholder den savnede Agnes Elisabeth Müller, men sier til Dagbladet at de fortsatt tror det kan være et menneske.

 - Vi har ikke åpnet denne pakken enda. Dette må gjøres på en slik måte at man ikke risikerer å ødelegge noe undervis. Det er derfor fortsatt for tidlig å si om det er et menneske, men det kan være det, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug ved Rogaland politidistrik.

De regner med å åpne pakken i løpet av ettermiddagen.

- Pakken blir fraktet til Stavanger nå. Vi håper å få et svar på om den inneholder et menneske i løpet av kvelden, sier hun.

Avbrøt avhør Nord-Varhaug opplyser at Agnes Elisabeth Müllers drapssiktede ektemann (34) er blitt konfrontert med at det er gjort et funn i Lysefjorden i ettermiddag.

 - Han har blitt konfrontert med dette i et avhør i dag, og valgte da å ta en pause. Vi tar sikte på å avhøre ham igjen i løpet av uka, sier hun.

Ifølge mannens forsvarer Ørjan Eskeland ble det et kort avhør i dag.

- Etter at formalia var gjennomgått, kom opplysningen om at et mulig funn. Da var det naturlig å ta en pause. Min klient tilkjennega da at han ikke ønsket å fortsette avhøret, sier han til Dagbladet. Forsvareren vil ikke si noe om hvorfor ektemannen avbrøt avhøret.

- Han ønsket ikke å fortsette og det må alle forholde seg til, sier Eskeland.

Forsvareren vet enda ikke om mannen vil la seg avhøre av politiet senere i uka.

-  Jeg skal ut til ham i morgen, så får vi se hvordan han stiller seg til nye avhør, sier han.

SAVNET:   Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. Selv om hun ikke er funnet er ektemannen siktet for drap. Foto: Politiet
SAVNET: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. Selv om hun ikke er funnet er ektemannen siktet for drap. Foto: Politiet Vis mer

Ektemannnen nekter å ha noe med sin kones forsvinning å gjøre, og nekter straffskyld på siktelsen forsettelig drap.

Avhører barna Müller har vært savnet siden onsdag 16. april. Ektemannen meldte henne ikke savnet før tre dager etter at hun sist ble sett. Etter dette har det pågått en omfattende leteaksjon, inkludert søk i grustak, vann og fjorder nær parets bolig i Forsand kommune. Politiet valgte mandag å gå ut med opplysningen om at det søndag ble funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske, på 70 meters dyp om lag 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden.

- Vi mente dette området var spesielt interessant på bakgrunn av opplysninger som er kommet fram i etterforskningen. Etter fire timers søk gjorde vi dette funnet søndag. Fjorden er mye dypere flere steder, men ikke på funnstedet. Hvis dette skulle vise seg å være et gjennombrudd i saken, har vi vært heldige, har Nord-Varhaug tidligere sagt til NTB.

Politiet vil denne uka forsøke å få gjennomført dommeravhør med de to barna til Agnes Elisabeth Müller. Det vil i den forbindelse bli oppnevnt setteverge og bistandsadvokat for dem. Barna har vært tatt hånd om barnevernet siden faren ble siktet, og de er informert om at moren deres kan være funnet.

Aftenbladet.no skriver at det ble funnet en gummibåt på sjøbunnen sammen med plastbylten. Dette vil ikke politiet kommentere overfor Dagbladet. 

- Jeg vil ikke kommentere noe rundt funnet, sier Nord-Varhaug.