- Ektemannen lette etter leiemorder

Anooshes drapssiktede ektemann skal ha tilbudt ulike personer rundt en halv million kroner for å ta livet av hustruen, opplyser kilder til Dagbladet. 15-åringen som er siktet for å ha skaffet ektemannen våpenet, skal selv ha opplyst til politiet at han ble tilbudt 500000 kroner for å utføre drapet på tobarnsmoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen er siktet for medvirkning til drapet på Anooshe Ghulam. Kristiansund-avisa Tidens Krav skriver at det i politiavhør av den bosniske 15-åringen framkom at Anooshes ektemann, Zahirudin Shamsi, tilbød ham 500000 kroner for å drepe henne.

Da gutten ble framstilt for varetektsfengsling, nektet han imidlertid for dette.

Ifølge kilder i innvandrermiljøet som Dagbladet har vært i kontakt med den siste uka, skal Shamsi ha tilbudt rundt en halv million kroner til flere personer og kriminelle grupper for å få Anooshe drept.

Kriminell gruppe

Letingen etter en leiemorder skal ha startet like etter at den drapstruede kvinnen søkte beskyttelse på krisesenteret i Kristiansand sommeren 2000. 5. september ble Anooshe og barna sendt i dekning til Svanviken statlige flyktningmottak.

Samme høst skal Shamsi ha vært i kontakt med en kriminell gruppe som er med i et internasjonalt nettverk, for å få henrettet Anooshe.

Beløpet han tilbød i utenlandsk valuta, tilsvarer rundt en halv million kroner, forteller kilder til Dagbladet.

Høyt pengeforbruk

Shamsis slekt er krigsherrer i Nordalliansen i Afghanistan. Kilder som kjenner ham, sier at Shamsi derimot ikke har deltatt i krigshandlinger. Han beskrives som en mann som ikke er typen til å drepe.

Likevel gjennomførte han drapet på sin fraseparerte hustru på trappa til politihuset i Kristiansund fredag 26. april.

Under oppholdet i Norge skal den drapssiktede Zahirudin Shamsi ha hatt et høyt pengeforbruk, sier kilder til Dagbladet.

Kidnapping

Han skal blant annet ha brukt mobiltelefonen sin daglig for å ringe lange samtaler med familie og bekjente i land som Tyrkia og Iran. Kilder forteller også at Shamsi har vurdert muligheten for å kidnappe Anooshe og barna til Tyrkia med bil, og derfra ta henne til Iran eller Afghanistan for å ta livet av henne.

I Iran og Afghanistan ville Shamsi ikke blitt straffet for å ha drept Anooshe, fordi hun hadde brutt ut av ekteskapet og vanæret ham.