Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektemannen løslates: - Må være vondt for moren til Tina

- Jeg visste det ville gå slik.

FORTSATT ULØST: Under denne brua skal Tina angivelig ha blitt drept. Men hvordan eller av hvem, er ukjent. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORTSATT ULØST: Under denne brua skal Tina angivelig ha blitt drept. Men hvordan eller av hvem, er ukjent. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - En veldig gledelig beskjed, sier kona til mannen som i dag slipper ut etter å ha sittet i varetekt i tre uker og én dag, siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) for 15 år siden.

For kort tid siden kom beskjeden om at alle de fire siktede i saken slipper ut i dag.

- Det er veldig godt. Jeg visste det ville gå slik, for hans del - uten at jeg kan si noe om de andre tre, sier hun til Dagbladet.

Hun er på vei for å hente ektemannen. Det er gått tre uker siden de to sammen kjørte til politistasjonen i Kristiansand. Ektemannen var kalt inn av politiet, og de trodde begge at han skulle hjelpe med informasjon om den ene mannen som på det tidspunktet var pågrepet og siktet for drap.

I stedet ble mannen pågrepet. - Hadde vi visst at han skulle bli pågrepet, hadde vi reist hjem og sagt ha det til barna, sa hun til Dagbladet i etterkant av pågripelsen.

Hva tenker du nå?

- Jeg vet ikke alle fakta i saken nå, men jeg synes det er godt at politiet ikke holder på folk de ikke har grunnlag for å holde. Men jeg må si at det må gjøre fryktelig vondt for moren til Tina, som håper på en løsning. Jeg vet ikke om de er siktet lenger, men det mediekjøret som har vært rundt denne saken... Jeg har veldig medfølelse for henne, sier hun.

De fire er fortsatt siktet i saken.

- Jeg har hele tida visst at han ikke har noe med denne saken å gjøre, så det gjør godt å kunne hente ham nå. Jeg håper de finner sannheten i denne saken.

De fire mennene, tre av dem på 36 og én på 38, ble alle pågrepet onsdag og torsdag 16. og 17. september. Alle fire ble varetektsfengslet for tre uker siden. Mannen som av den første siktede i saken skal ha blitt pekt ut som gjerningsmann, ble da varetektsfengslet i to uker og fengslet på nytt forrige fredag.

Mannens forsvarer sier til Dagbladet at han har forstått det på politiet som om hans klient fortsatt er siktet.

- Jeg har ikke fått noe beskjed fra politiet om siktelsen ennå. Slik jeg forstår det er min klient på vei fra Haugesund, der han har sittet i varetekt nå, og til Stavanger, sier Trond Wåland til Dagbladet.

Wåland fikk beskjeden fra politiet i dag, og sier han snakket med sin klient rett etterpå. 

- Han sa han var glad for det, og vi mener det er rett vurdering å løslate. Det har vært vårt syn hele tida, sier han. 

Han sier han foreløpig ikke har fått noen begrunnelse fra politiet om hvorfor de fire er løslatt.

Klokka 14: Politiet holder pressekonferanse etter beskjeden om at alle de fire løslates.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!