Ektemannen slo tilbake

KRAGERØ (Dagbladet): Det var dørgende stille i det vesle rettslokalet i Kragerø da ektemannen til hagledrepte Randi Blankenberg Skottheim tok sitt oppgjør med drapstiltaltes forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hatet mot forsvarsadvokaten var så voldsomt at dommer, sorenskriver Gunnar Øyhaugen, måtte gripe inn.

- Jeg har mistet min kone. Mine barn har mistet sin mor. Og så spekuleres det i at jeg skulle ha drept Randi. Og at jeg tørket bort mine fingeravtrykk. Det er til å gråte av, sa den dreptes ektemann, Einar J. Skottheim.

Dommeren stoppet

I neste åndedrag fyrte han løs mot drapstiltaltes advokat, Sigurd Klomsæt.

- Dette sier mest om Klomsæt & co. En kan bare spekulere i hva som egentlig foregår her.

Da henvender forsvarer Klomsæt seg til dommeren, sorenskriver Øyhaugen:

- Skal jeg være nødt til å finne meg i dette, herr dommer?

- Ja, det syns jeg. Det tåler du, svarte sorenskriveren. Kort etter stoppet dommeren holmgangen, og ba vitnet snakke direkte til ham og ikke se mot Klomsæt mens hans svarte.

Ingen fingeravtrykk

Under gårsdagens forhandling bekreftet Kripos-tekniker Per Magne Iversen at det ikke finnes noen fingeravtrykk på drapsvåpenet, hagla til 81-åringen som nå sitter tiltalt for forsettlig drap.

Forsvarersiden har forsøkt å kaste mistanken over på den drepte kvinnens ektemann. Men lite kom ut av den strategien i går. Ektemannen framsto som svært sint, samtidig som han tydelig sørget over tapet av kona.