Presidentvalget 2016

Ektemannen stemte Trump, nå nekter kona ham sex i 30 dager

- Ironien er påtakelig.

DETTE PRIORITERTER HAN: Da den kommende presidenten, Donald Trump, besøkte Det hvite hus dagen etter valget, fikk han spørsmål om hva han vil prioritere først som president. Her er svaret. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Donald Trump gikk seirende ut av tirsdagens presidentvalg, har kommentatorer, eksperter, politikere og velgere overgått hverandre i sine forsøk på å analysere konsekvensene, og fordømme både politikere og velgere.

Demonstrasjoner har brutt ut, og det er også oppstått voldelige konfrontasjoner.

Fredag kveld på en demonstrant er skutt, men ikke livstruende skadet, under en protestmarsj mot påtroppende president Donald Trump i Portland i Oregon i USA.

Nekter mannen sex

Andre har valgt å vise mer trivielle protester i hjemlige omgivelser. I alle fall hvis vi skal tro en av brukerne på nettsamfunnet Reddit.

I en post publisert fredag morgen, skrev brukeren:

«Kona nekter meg sex i 30 dager fordi jeg stemte på Trump».

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og hundrevis av brukere har deltatt i diskusjonen.

Mannen har fått en rekke støtteerklæringer, mens andre påpeker det ironiske ved hele situasjonen. En av brukerne skriver blant annet:

«Generelt sett, er det å bruke sex som våpen ikke kult (...) Men på den andre siden det å først stemme på Trump, og så ikke forstå hvorfor en kvinne uttrykker misnøye ved å nekte deg adgang til kroppen hennes? Ironien er påtakelig.»

MØTTES FOR FØRSTE GANG: President Obama inviterte den nyvalgte presidenten Donald Trump til Det hvite hus for første gang. Video: CNN Vis mer

Trump-spekulasjoner

Sex-boikotten er utvilsomt blant de mindre viktige konsekvensene av tirsdagens presidentvalg.

Langt viktigere er de første indikasjonene på hvordan Trump kommer til å utøve sitt virke som «verdens mektigste mann».

For mange kom Trump-seieren som et sjokk: «Nå går verden under», «Nå trykker han på atomknappen» og «Nå blir det tredje verdenskrig», var bare noen av kommentarene som florerte i sosiale medier da Trump-presidentskapet ble et faktum tidlig onsdag morgen.

USA-eksperter har vært mer måteholdne. De har poengtert at det er mest spenning knyttet til akkurat hva slags politikk Trump vil føre, men at det er gode muligheter for at han vil moderere seg i håp om å skape ro i det republikanske partiet og befolkningen forøvrig, og bli en populær president.

GETTYSBURGTALEN: Donald Trump la fram sin plan for de første 100 dagene som president 22. oktober. Nå har han vunnet valget. Video: C-span Vis mer

Kan snu om «Obamacare»

Et eksempel på dette kan bli «Obamacare». Trump har i løpet av en lang valgkamp sagt at en av de første tingene han skal gjøre når han tar over er, å avvikle Barack Obamas helsereform. Årsaken er at Trump mener helsereformen er altfor dyr i sin nåværende form.

Men i ett av de første intervjuet etter valgseieren, sier Trump til Wall Street Journal at han er åpen for å beholde deler av reformen.

Årsaken til de nye tonene fra Trump skal være samtalen han hadde med Obama da de møttes torsdag, der Obama skal ha forslått noen deler som han mener Trump burde beholde.

- Jeg sa til ham at jeg vil se på forslagene og av respekt kommer jeg til å gjøre det. «Obamacare» kommer enten til å bli justert, opphevet eller erstattet, sier Trump.

20. januar flytter Trump inn i Det hvite hus sammen med familien, og skal for alvor starte arbeidet som USAs 45. president.