Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektemannen til Barbro drapstruet

Advokat Oscar Ihlebæk fortalte til politiet i går kveld at hans drapssiktede klient, ektemannen til Barbro Zedini, har blitt truet på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen ble ringt inn til Ihlebæks kontor i går. Mannen som ringte advarte ham samtidig mot å gjøre en for god jobb i saken.

- Jeg har informert politiet om dette i kveld, og er blitt oppfordret til å anmelde saken. Jeg skal snakke med politiet igjen, og vil også informere min klient om dette fredag morgen, sier Ihlebæk til Dagbladet.

Drapstrusselen kom fra en telefonkiosk på Oslo S. Truslene ble framsatt overfor en av Ihlebæks sekretærer.

Forbannet

- Det ble sagt at hvis ektemannen til Barbro Zedini noensinne slapp ut av fengsel, så skulle han tas av dage, sier han.

- Truslene var først og fremst rettet mot min klient, men også mot meg. Jeg ble advart mot å gjøre en for god forsvarerjobb, men jeg kan garantere at ektemannen skal få et aktivt forsvar. Dette gjør meg først og fremst forbannet, sier Ihlebæk.

Uten tekniske bevis

Politiet står foreløpig helt uten tekniske bevis mot Barbro Zedinis tunisiske ektemann og svoger. I går ble de to framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett.

Ektemannen ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll, mens hans bror ble løslatt av forhørsretten.

Advokat Kjell T. Dahl, som møtte som forsvarer for Barbro Zedinis svoger i forhørsretten i går, omtaler siktelsen mot sin klient som svært tynn.

- Jeg er ikke overrasket over forhørsrettens kjennelse, sier advokat Dahl.

Venter i spenning

Dahl mener at forhørsrettens løslatelse av hans klient også svekker politiets sak i forhold til hovedmistenkte, ektemannen. Siktelsen mot begge to bygger nemlig på forskjeller i forklaringene fra ektemannen og hans bror og vitnene i saken.