Ektemannen tilstår drap

La kortene på bordet etter funn ved skytebanen i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ektemannen til den savnede Anne Sofie Blom-Pettersen har tilstått at han drepte kona, opplyste politiet i Tønsberg på en pressekonferanse kl. 18.

Funn ved skytebanen på Re utenfor Tønsberg og nye opplysninger fra den taktiske etterforskningen gjorde at politiet endret siktelsen fra frihetsberøvelse til drap, etter straffelovens paragraf 233 første ledd. Etter samtale med sin forsvarer valgte mannen å legge kortene på bordet.

Det var i ettermiddag politiet la fram de nye opplysningene og den skjerpede siktelsen for den 44 år gamle mannen og hans advokat. Mannen valgte da å tilstå at han hadde tatt livet av kona, og han fortalte samtidig etterforskerne hvor de kunne lete.

Familien varslet

Politiet sa på kveldens pressekonferanse at de hadde funnet "noe som var pakket inn i plast" ved skytebanen uten å ville bekrefte at det var liket av den savnede kvinnen.

Men politiet opplyste tidligere i ettermiddag at pressekonferansen som var berammet til klokka 17 var utsatt en time for at pårørende til den savnede skulle varsles.

Funnet ble gjort ikke langt fra området der politiet før helgen sikret hjulspor etter familiens VW Caravelle, som kjørte seg fast ved skytebanen samme natt som 41 år gamle Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant fra parets hjem på Teie på Nøtterøy - natt til 9. november.

Politiet har utvidet sikringen av området ved skytebanen og kommer ikke til å fjerne funn fra åstedet før tidligst søndag, ble det opplyst på pressekonferansen.

FUNNSTEDET: Politiet har slått opp et telt i skogkanten ved skytterbanen (nederst til høyre i bildet). Det er trolig her de har funnet den savnede kvinnen. Foto: Peder Gjersøe
FUNNSTEDET: Politiet har slått opp et telt i skogkanten ved skytterbanen (nederst til høyre i bildet). Det er trolig her de har funnet den savnede kvinnen. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Fire barn

Den drapssiktede mannen og Anne Sofie Blom-Pettersen har fire barn sammen i alderen 11 til 21 år.

Kona ble sporløst borte fra hjemmet  natt til 9. november uten å ha tatt med seg nøkler eller bankkort. Ektemannen forklarte først at han ikke merket at kona var borte før om morgenen fordi de hadde sovet i hvert sitt rom etter en krangel.

Vitner skal ha fortalt politiet at kvinnen hadde pratet til kjente om problemer i ekteskapet.

Tidlig denne uka ble mannen pågrepet av politiet. Han ble først siktet for falsk forklaring og seinere for frihetsberøvelse.

Mange biltips

Etter at politiet gikk ut med etterlysning etter vitner som kunne ha sett familiens sorte Volkswagen Caravelle samme natt som den 41 år gamle kvinnen forsvant, kom det inn en rekke tips. Det skal også ha blitt registert elektroniske spor etter bilen i bomringen rundt Tønsberg.

Tipsene førte til at politiet før helgen fant spor i søla etter bilen ved skytebanen på Re. I går etterlyste politiet også vitner som kunne ha sett familiens andre bil, en hvit VW Caravelle.

OPPKLART: Anne Sofie Blom-Pettersen har vært savnet siden 9. november - i dag ble ektemannen siktet for drap. FOTO: Scanpix
OPPKLART: Anne Sofie Blom-Pettersen har vært savnet siden 9. november - i dag ble ektemannen siktet for drap. FOTO: Scanpix Vis mer

Politiet tror mannen tok drosje hjem til Nøtterøy fra skytebanen etter å ha kjørt seg fast med den sorte Caravellen. Utpå dagen skal han ha kjørt den hvite bilen til skytebanen for å få den første bilen trukket opp av søla.

Etter at den drapssiktede mannen kom med nye opplysninger, begynte politiet i ettermiddag å grave om lag 50 meter fra hjulsporene som ble dekket til i går med presenninger.

Siden onsdag har den drapssiktede mannen vært innlagt på sykehus.