Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ektemannen var i huset da kvinnen i 60-åra ble drept av deres sønn

Pressekonferanse om drap på Fjellhamar nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en mor i 60-åra i dag tidlig ble funnet død på Fjellhamar i Lørenskog, var hennes ektemann hennes også i huset. Kort tid etter ble sønnen deres pågrepet, siktet for forsettlig drap på sin egen mor.

Kvinnen i 60-åra skal obduseres i dag. Faren til den drapssiktede mannen blir et sentralt vitne i det politiet mener er en drapssak.

- Jeg kan ikke gå inn på hva ektemannen har sett og ikke har sett. Men det er klart at han vil være et viktig vitne i denne saken, sier politiadvokat Jon Letnes på en pressekonferanse tirsdag klokka 14.

På Lørenskog lensmannskontor møtte politiadvokaten sammen med etterforskningsleder Frode Lien og konstituert lensmann Stian Holen.

PRESSEKONFERANSE: Politiet på Lørenskog lensmannskontor. Frode Lier, etterforskningsleder, politiadvokat Jon Letnes og Stian Holen, konstituert lensmann i Lørenskog, var tilstede. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiet på Lørenskog lensmannskontor. Frode Lier, etterforskningsleder, politiadvokat Jon Letnes og Stian Holen, konstituert lensmann i Lørenskog, var tilstede. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

De vil ikke si noe om hvordan kvinnen døde, men konstaterte allerede i morges at det hadde blitt brukt vold og at kvinnen ble drept. De mener sønnen hennes, en mann i 40-åra, tok livet hennes.

- Vi vet ikke mye om familiesituasjonen, men det ønsker vi å få avklart, sier Letnes.

UNDERSØKER: Krimteknikker jobber på åstedet tirsdag formiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
UNDERSØKER: Krimteknikker jobber på åstedet tirsdag formiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

De ønsker fortsatt ikke å si noe om det er funnet et eventuelt drapsvåpen på eiendommen.

Det var i 06-tida i morges at politiet ble oppringt av bekymrede naboer. De meldte om bråk i et gult hus på Fjellhamar i Lørenskog.

PÅ STEDET: Politiet rykket ut til adressen etter melding om husbråk her på Fjellhamar. På stedet fant de en død kvinne. Sønnen ble siktet for drap. Faren var også tilstede i huset da drapet skal ha skjedd. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PÅ STEDET: Politiet rykket ut til adressen etter melding om husbråk her på Fjellhamar. På stedet fant de en død kvinne. Sønnen ble siktet for drap. Faren var også tilstede i huset da drapet skal ha skjedd. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Vi fikk en melding litt før klokka seks i morges. Da vi kom fram, fant vi en person som ble erklært død kort tid etter vår ankomst, sa  operasjonsleder Øyvind Strømsnes tidligere i dag.

Politiet vil ikke gå inn på hvordan sønnen stiller seg til drapssiktelsen.

Lik Dagbladet på Facebook

- Det er usikkert hvordan han stiller seg til siktelsen. Vi mener bestemt at det er klart at vi har rett gjerningsmann, men det gjenstår mye arbeid, sier Letnes.

- Det er berammet et fengslingsmøte i morgen. Nå er han i politiets varetekt, sier politijurist Jon Letnes.

BÆRER UT: Krimteknikere har i morgentimene og i formiddag jobbet på eiendommen på Fjellhamar. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BÆRER UT: Krimteknikere har i morgentimene og i formiddag jobbet på eiendommen på Fjellhamar. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media