Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektemannen var kvinne

Holdt det skjult for kona i 17 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ekteparet i England var gift i 17 år før kona i oppdaget at ektemannen var en kvinne. Ekteskapet ble da annulert og nå er mannen også fradømt foreldreretten til parets barn, melder avisa the Daily Mail.

Mannen er transseksuell og ble offisielt erklært mann i 2004 etter en lovendring i England, som gir han retten til å endre kjønn. I dag er han fullt ut mann og kan gifte seg med en kvinne hvis han ønsker.

Men retten har nå avgjort at siden han var en kvinne da paret giftet seg i 1977, er ekteskapet ugyldig og han har heller ingen foreldrerettigheter til parets 14 år gamle datter.

- Loven krever at når en kvinne har blitt kunstig befruktet og født barn, må den andre parten i ekteskapet være en mann, for å bli betraktet som en forelder, skriver dommerne i dommen.

Ektemannen var fortsatt en kvinne da barnet ble unnfanget ved hjelp av kunstig befruktning i 1991, og siden det ikke eksisterer noe legalt ekteskap, kan han ikke være en part, mener retten.

Mannen er interseksuell, det vil si at han ble født med uklart kjønn. Etter hormonbehandling og fjerning av brystene, møtte han sin blivende kone da han var 30 år. Han skal ha skjult kjønnet sitt for kona i 17 år, ved å bruke en hjemmelaget penis når de hadde sex.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media