Ektemannen vil ha obduksjon av Terri

Vil bevise at han ikke har noe å skjule.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vil kremere Terri

(Dagbladet.no): Terri Schiavos ektemann Michael har bedt om obduksjonen fordi han ønsker en full rapport om omfanget av Terris hjerneskader, skriver Cnn.com.

Vil kremere Terri

Ektemannen går ut med ønsket fordi han ifølge hans advokat George Felos skal ha blitt anklaget for å ha noe å skjule. Dette fordi han vil at kona skal kremeres. Anklagene kommer fra de som «ikke vil oppfylle hennes ønsker», sier Felos.

- Vi mente det ikke var passende å diskutere obduksjon før Terri Schiavo var død, men siden enkelte antyder at det ligger noe bak ønsket om kremere henne, føler vi at det er riktig å annonsere at vi ønsker obduksjon i dag, sa Felos til Reuters i går.

Opprører

Terri Schiavo-saken opprører USA etter at domstol etter domstol har forholdt seg til loven og nektet å koble til igjen matsonden som tidligere har holdt den hjerneskadde kvinnen i live. I 1990 fant ektemannen Michael henne liggende på golvet. Hun var da bevisstløs etter et hjerteslag. Terri Schiavo er i årevis blitt holdt i live ved hjelp av en næringssonde.

Ektemannen har i årevis kjempet for at kona skal få dø. Michael Schiavo hevder at han snakket med henne om dødshjelp før hun ble hjerneskadd. Terri skal ha sagt at hun heller ville dø enn å holdes kunstig i live dersom noe slikt skulle skje.

Hennes foreldre og broren Bobby har kjempet mot ektemannen og krevd at hun skal få leve.

VIL KREMERE TERRI:</B> Ektemannen Michael Schiavo (til venstre) vil kremere kona. Advokat George Felos til høyre i bildet.
<B>I FERD MED Å DØ: Terri Schiavo har fått den siste olje.