- Ektemannen ville arrangere selvmord

Men bare to ukers varetekt for 54-åringen i Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg trodde aldri i mine villeste fantasier at naboen skulle ende med å drepe kjerringa si, sier en nabo av den drapssiktede 54-åringen til Dagbladet.no.

Sjokkerte naboer

Det er sjokkerte naboer Dagbladet.no har snakket med etter at politiet utvidet siktelsen mot mannen til å gjelde forsettlig drap.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett i ettermiddag. Politiet ba om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, men fikk bare to.

- Det tar vi til etterretning, men vi er glade for å ha fått medhold i at det er grunnlag for å fengsle ham for de forholdene han er siktet for, sier politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.


Flere versjoner

Det verserer flere ulike framstillinger av hva politiet tror har hendt:

Ifølge lokalavisa gd.no mener politiet at 54-åringen kvalte sin litauiske kone (25) med et skjerf.

- Ektemannen ville arrangere selvmord

Etter det Aftenposten.no erfarer, er resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten av kvinnen at dødsårsaken var kvelning etter hengning, og at det kunne samsvare med selvmord.

Ifølge avisa er politiet derfor av den oppfatning at siktede først tok livet av kona, før han arrangerte selvmordet.

Ifølge VG Nett utelukker imidlertid politiet at hengning er dødsårsaken.

- Vi mener det er mest sannsynlig at hun døde etter å ha blitt kvalt med skjerfet. Dødsårsaken er kvelning, ikke henging, sier politiadvokat Eystein Husby i Gudbrandsdal politidistrikt til avisa.

- Vi vil ikke kommentere dette ytterligere, ut over at vi står fast på at vi mener kvinnen er kvalt, sier inspektør Sørby til Dagbladet.no.


- Fare for bevisforspillelse

Det er bevisforspillelsesfaren som er hovedargumentet til politiet for å fengsle mannen.

- Det er mange ting som ikke stemmer i forhold til vitneforklaringene. Vi vil avhøre flere vitner på nytt, og mener siktede kan påvirke dette, sier politiadvokat Eystein Husby til gd.no.

ÅSTEDET: I dette huset i Lillehammer skjedde det politiet mener er et drap. Foto: TORBJØRN GRØNNING
ÅSTEDET: I dette huset i Lillehammer skjedde det politiet mener er et drap. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Siktede stiller seg uforstående til siktelsen. Ifølge avisa var det en tydelig preget 54-åring som ankom rettssalen i dag.

- Det er en forferdelig påkjenning å finne sin ektefelle død, og deretter bli tauet inn, satt på glattcelle og avhørt samme dag, sier mannens forsvarer, Lorentz Stavrum.

DRAPSSIKTET: 54-åring fra Lillehammer.