Ektepar: - Tvilte på at vi kom levende ut fra tunnelen

Overlevde Gudvanga-dramaet.

OVERLEVDE: Kirsten Lindén og Anders Lunde fra Os håper å bli utskrevet fra sykehuset i Lærdal i morgen etter sterke opplevelser under brannen i Gudvangatunnelen mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OVERLEVDE: Kirsten Lindén og Anders Lunde fra Os håper å bli utskrevet fra sykehuset i Lærdal i morgen etter sterke opplevelser under brannen i Gudvangatunnelen mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirsten Lindén og ektemannen takker hjelpemannskapene for at de kom seg levende ut av Gudvangatunnelen da vogntoget foran dem begynte å brenne.

- Jeg tvilte på om vi kom levende ut. Jeg ringte sønnen og sa at det brant, og at vi kanskje ikke kom oss ut der ifra, sier Lindén til NTB.

Pensjonistparet fra Os utenfor Bergen hadde nettopp lagt ut på det som skulle være en to måneders ferie med campingvogn i Nord-Norge og Sverige - med to hunder i baksetet.

- Så ingenting 3 kilometer før de var ut av den over 11 kilometer lange tunnelen, stanset trafikken opp.

- Bilene foran oss kjørte ut og forbi køen, og en del biler snudde. Da vi kom lenger fram, så vi traileren som brant. Vi begynte å rygge for å komme oss unna siden vi hadde gasstanker i campingvogna, forteller hun.

Men så kom røyken, og sikten ble minimal. De to bestemte seg for å gå og måtte forlate hundene i bilen, mens de forsøkte å komme seg ut.

- Vi så ikke hånden foran oss, og det gikk ikke an å puste. Vi forsto at dette ville vi ikke klare, sier hun.

Reddet av turistbuss Etter et par hundre meter gikk de heldigvis på en turistbuss, som ble redningen. Der satt de i brukbar luft til redningsmannskaper kom og fraktet dem ut.

- Innsatsen til hjelpemannskapene og sykehuset var fantastisk. Det er helt utrolig at det gikk bra med alle sammen. Det hadde vi aldri trodd, sier Lindén, som ennå ikke har avlyst ferieturen og vil gjøre et nytt forsøk dersom alt står bra til med bil og campingvogn som fortsatt står igjen i tunnelen.

Det gikk også bra med hundene. Da redningsmannskapene hadde fått kontroll over brannen og pumpet luft inn i tunnelen, fikk ekteparet mulighet til å hente dem ut.

- Vi var innom bilen på vei ut, og var veldig spent på om de levde. Det sto veldig bra til med dem også.

(NTB)