Ektepar anmeldt for kidnapping og ilagt besøksforbud: - Vi er stemplet som kriminelle

Åpnet hjemmet for utviklingshemmet kvinne.

BLE POLITIANMELDT: Torill Vagstad og hennes ektemann Olav Brunstad åpnet hjemmet for ett av medlemmene i organisasjonen hun er leder for. Så ble de anmeldt for kidnapping og ilagt besøksforbud. Foto: Privat
BLE POLITIANMELDT: Torill Vagstad og hennes ektemann Olav Brunstad åpnet hjemmet for ett av medlemmene i organisasjonen hun er leder for. Så ble de anmeldt for kidnapping og ilagt besøksforbud. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har hatt det forferdelig vondt. Fra å være ærlige og redelige mennesker, er vi blitt stemplet som kriminelle, sier Torill Vagstad til Dagbladet.

Hun er fylkesleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) i Hedmark, og det hele begynte da ett av medlemmene i organisasjonen, en kvinne med lettere utviklingshemming, sto på trappa hennes en dag i begynnelsen av august.

- Hun er helt i oppløsning. Hun sier at hun ikke vil flytte tilbake til bofellesskapet hvor hun bor i regi av kommunen og ber innstendig om hun kan få bo hos oss, hevder Vagstad.

- Menneskerettighetsbrudd Hun har kjent kvinnen i rundt 15 år. Kvinnen hadde over lengre tid fortalt Vagstad at hun ikke ønsket å bo i bofellesskapet, og hadde fått godkjent lån i Husbanken. Hun fikk imidlertid ikke lov av sin profesjonelle verge til å kjøpe leilighet. Hennes far kjøpte den derfor for å leie den ut til henne, men det fikk hun heller ikke tillatelse til.

- Jeg gikk noen runder med meg selv og mannen min, og vi bestemte oss for at hun fikk bo hos oss fram til hun kunne flytte inn i leiligheten, sier Vagstad, som selv er mor til fem barn, en av dem med utviklingshemming. I tillegg er hun stemor til to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer