- Ektepar blant Jordan-bomberne

Kvinnen bestemte seg for å følge ektemannen i martyrdøden, hevder Al Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire irakere utførte terrorangrepet mot de tre hotellene i Amman der 60 mennesker ble drept og 102 skadd. Det hevder terrornettverket Al Qaida i en melding på en muslimsk ekstremistisk nettside fredag.

- En gruppe martyrer utførte planleggingen og gjennomføringen. Gruppen bestod av tre menn og en kvinne som valgte å følge ektemannen på reisen mot å bli martyr, heter det i nettmeldingen.

- Det ble avtalt å bruke selvmordsbelter for presisjon, og for å skape mest mulig skade, står det videre i meldingen.

12 arrestert

Al Qaida i Irak og den Jordan-fødte Abu Musab al-Zarqawi tok torsdag på seg ansvaret for terrorangrepet mot de tre hotellene Radisson SAS, Grand Hyatt and Days Inn i Jordans hovedstad. Tusenvis av jordanere stormet samme dag ut i gatene for å protestere mot landsmannen og vise sin støtte til kong Abdullah IIs standpunkt mot terrorisme.

Abu Musab al-Zarqawi er Iraks mest ettersøkte mann, og amerikanerne har utlovet en dusør på 25 millioner dollar til den som fanger ham.

Jordans statsminister Marwan Muasher sa fredag at bombene i onsdagens angrep er identiske med de Al Qaida vanligvis bruker. Han kunne imidlertid ikke bekrefte at nettmeldingen om at bombene ble utløst av fire personer, var korrekt.

12 personer er foreløpig arrestert i forbindelse med selvmordsangrepet, som er det største i Jordan noensinne.

BRYLLUPSLOKALE: Flere mennesker omkom da en av de tre selvmordsbombene gikk av i dette selskapslokalet på SAS Radisson i Amman. Al Qaida har tatt på seg ansvaret for angrepet og hevder fire irakere planla og gjennomførte terrorhandlingen. Foto: Hussein Malla/AP
BRYLLUPSLOKALE: Flere mennesker omkom da en av de tre selvmordsbombene gikk av i dette selskapslokalet på SAS Radisson i Amman. Al Qaida har tatt på seg ansvaret for angrepet og hevder fire irakere planla og gjennomførte terrorhandlingen. Foto: Hussein Malla/AP Vis mer
VIL IKKE BEKREFTE: Jordans statsminister Marwan Muasher.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer