Ektepar ble evakuert: - Så flere skadde personer

Michele og Robert Milne ble evakuert fra «Viking Sky».

VAR PÅ SKIPET: Michele og Robert Milne var på «Viking Sky» og måtte evakueres. Foto: Fridgeir Walderhaug
VAR PÅ SKIPET: Michele og Robert Milne var på «Viking Sky» og måtte evakueres. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FRÆNA / OSLO (Dagbladet): Klokka 14 lørdag sendte cruiseskipet «Viking Sky» ut en mayday-melding. Skipet hadde fått motorproblemer i Hustadvika og alle de 1300 personene om bord må evakueres.

Lørdag kveld var 139 av dem evakuert ut og redningsarbeidet går sakte framover.

Hovedredningssentralen forklarer at hver person må heises ut av skipet og inn i helikopter sammen med en redningsmann. Hvert helikopter tar 20-30 personer.

Dagbladet har møtt ekteparet Michele og Robert Milne, som er blant de evakuerte. Ekteparet i 60-åra fra New Hampshire er nå innlosjert på Alexandra hotell i Molde.

Kom nødmelding

De var på tur med «Viking Sky» for å se nordlyset, og var på lugaren da de forsto at noe var galt med skipet. Plutselig kjente de store bølger, noe som tyder på at maskinene har stoppet.

- Da kom det et lydsignal - sju korte og en lang. Dette var en nødprosedyre og betydde at vi skulle til møtepunktet. Vi fikk beskjed om at det ikke var noen øvelse, forteller ekteparet.

- Var dere redde?

- Nei, men vi så en del personer som var skadd. Vi tror de hadde oppholdt seg i restaurantene, for restaurantene hadde fått hard medfart.

Helse Møre og Romsdal skriver på sine hjemmesider like etter før klokka 21 at totalt ti personer er sendt til sykehus. Av dem betegnes tre som alvorlig skadd.

- Smalt kraftig

Michele forteller at hun var engstelig for å bli heist opp i helikopteret, og at det at hun brukte briller kunne skape problemer.

- Det var mye vind og en annen som ble evakuert hadde fått blåst ut linsene i brilleglassene. Det var kraftige smell i vindkastene, sier hun.

Opplevelsen på cruiseskipet har imidlertid ikke skremt dem fra å ta cruise i framtiden.

- Det var rolig om bord fordi det ikke er tillat med barn. Det gjorde at det var en behersket stemning, sier ekteparet.

MANGE EVAKUERTE: Flere frivillige jobber for å ivareta de evakuerte passasjerene som kommer i land. De blir først fraktet til Brynhallen og deretter innlosjert på hotell. Foto: Odd Roar Lange
MANGE EVAKUERTE: Flere frivillige jobber for å ivareta de evakuerte passasjerene som kommer i land. De blir først fraktet til Brynhallen og deretter innlosjert på hotell. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Stoppet ikke i Bodø

«Viking Sky» var på vei fra Tromsø til Stavanger, og skulle egentlig innom Bodø på veien, men måtte avbryte på grunn av været.

Ekteparet fra New Hampshire skryter uhemmet av mannskap og redningsarbeidere.

- Det var mye vennlighet og det gikk fort. Alt gikk veldig greit for seg. Da vi landet ble vi med en gang spurt om det var noe vi trengte, for eksempel medisiner, sier dem.

Ekteparet hadde i motsetning til mange andre fått med seg sine viktigste eiendeler fra skipet, siden de var på lugaren da nødmeldingen kom. Mange av de evakuerte passasjerene fikk ikke med seg noen ting.

De forteller at Røde Kors er til stede på Alexandra hotell, og at de føler seg godt ivaretatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer