FUNNET I ISEN: Et sveitsisk par som ble meldt savnet for 75 år siden, ble forrige uke funnet i en isbre. Kroppene lå nærme hverandre og både ryggsekk, en flaske, en bok og en klokke kom til syne i isen. Bildet er av isbreen Aletsch i Sveits. Foto. NTB Scanpix
FUNNET I ISEN: Et sveitsisk par som ble meldt savnet for 75 år siden, ble forrige uke funnet i en isbre. Kroppene lå nærme hverandre og både ryggsekk, en flaske, en bok og en klokke kom til syne i isen. Bildet er av isbreen Aletsch i Sveits. Foto. NTB ScanpixVis mer

Ektepar ble meldt savnet for 75 år siden. Nå er kroppene funnet i isbre i Sveits

Skulle melke kyrne da de forsvant i 1942. Nå har kroppene kommet til syne i en isbre ved Alpene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De frosne kroppene til et sveitsisk par som ble meldt savnet for 75 år siden ved Alpene i Sveits er funnet i en isbre.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

En mann og en kvinnekropp ble funnet av en som jobbet med skiheisen nær isbreen Tsanfleuron i forrige uke.

Kroppene ble funnet nært hverandre med identifikasjonspapirer på seg. De var også ikledd klær fra perioden rundt andre verdenskrig.

Har lett hele livet

Det var 5. august 1942 at ekteparet Marcelin og Francine Dumoulin skulle melke kyrne sine ved en eng over landsbyen Chandolin ved alpeområdet Valais.

Siden den dagen har de vært savnet.

- Vi har brukt hele livet vårt på å lete etter dem, uten å stoppe. Vi trodde vi en gang kunne gi dem den begavelsen de fortjener, sier Marceline Udry-Dumoulin.

Hun var én av tilsammen syv barn som mistet foreldrene sine den dagen i 1942. Fem sønner og to døtre satt igjen.

For den nå 79 år gamle dattera har funnet av foreldrene gitt henne en slags ro.

Isen smeltet

Mannen som arbeidet i området og fant de 75 år gamle kroppene i isbreen har en teori om at paret har falt i en grop i isbreen og har ligget der i tiår før isen nå har smeltet dem fram.

Marcelin og Francine var 40 og 37 år da de forsvant. Han jobbet med å lage sko og hun var lærer.

- Det var første gang mamma var med ham på en slik ekskursjon. Hun var alltid gravid og kunne ikke klatre på en usikker isbre, sier dattera.