DØDE: Ekteparet John og Susan Collins skal ha vært i god form da de gikk for å legge seg tirsdag. I løpet av få timer onsdag døde begge av hjertesvikt. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix
DØDE: Ekteparet John og Susan Collins skal ha vært i god form da de gikk for å legge seg tirsdag. I løpet av få timer onsdag døde begge av hjertesvikt. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Hotell masseevakuert etter dødsfall

Ektepar døde av hjertesvikt: - Jeg mener det har skjedd noe mistenkelig

Ekteparet John og Susan Collins døde med få timers mellomrom.

Tirsdag kveld døde et britisk ektepar i 60-åra med bare timers mellomrom på et hotell i egyptiske Hurghada.

Omstendighetene rundt dødsfallene framsto veldig uklare. 69 år gamle John Cooper ble plutselig syk tirsdag, og døde på hotellrommet.

Bare noen timer seinere ble kona Susan Cooper hastet til sykehuset i en ambulanse, men ble erklært død før den ankom.

Evakuerte hotell

Familien hadde benyttet seg av Thomas Cook da de reserverte reisen, og dødsfallene fikk selskapet til å ta grep.

Alle hotellets 300 gjester, som har booket turen gjennom Thomas Cook, vil bli evakuert fra hotellet og innlosjert andre steder i feriebyen som ligger ved munningen av Suezgulfen.

Dette gjelder fra og med i dag, og alle deres kunder vil også få tilbud om en tidlig hjemreise dersom det er ønskelig.

Selskapet opplyste også at de hadde «mottatt flere meldinger om at stadig flere gjester har blitt syke» på hotellet.

Døde av hjertesvikt

Fredag offentliggjorde egyptiske myndigheter dødsårsaken. Ifølge dem hadde John Cooper «et kraftig fall i blodsirkulasjonen og plutselig hjertestans». Dødsårsaken oppgis å være «plutselig svikt i hjertemuskelen og respiratorisk svikt», ifølge BBC.

LUKSUSHOTELL: Selskapet Thomas Cook har bestemt seg for å evakuere gjestene sine fra luksushotellet Steigenberger Aqua Magic, etter ekteparets dødsfall. Foto: Google Maps
LUKSUSHOTELL: Selskapet Thomas Cook har bestemt seg for å evakuere gjestene sine fra luksushotellet Steigenberger Aqua Magic, etter ekteparets dødsfall. Foto: Google Maps Vis mer

Susan Cooper skal ha dødd som følge av svikt i blodsirkulasjonen og pustefunksjoner.

Ifølge Thomas Cook er omstendighetene rundt dødsfallene like fullt uklare.

Ekteparets datter, Kelly Ormerod, sier til Sky News at foreldrene hennes var i fin form da de gikk for å legge seg mandag, men at de hadde blitt «ekstremt syke» da hun så dem 10 timer seinere.

- Jeg så dem dø foran øynene mine og de hadde akkurat de samme symptomene. Jeg mener det har skjedd noe mistenkelig. Jeg tror ikke at noen har gått inn på rommet, men noe har skjedd inne på det rommet og det har ført til at de har blitt tatt fra oss, sier Ormerod.

- Ikke unormalt mange syke

Dødsfallene har altså ført til at Thomas Cook har evakuert alle sine gjester fra hotellet, men ingen andre turleverandører har valgt å evakuere sine gjester fra luksushotellet Steigenberger Aqua Magic, og det er fremdeles mulig å reservere rom på det enorme hotellet.

Det verserer også mange forskjellige forklaringer på hva som kan ha skjedd. The Guardian skriver at flere av gjestene har vært syke og at mange klager på at maten er synderen.

Det er guvernøren i Hurghada uenig i.

- Dersom det var et problem med maten, ville flere personer være berørt, sier Ahmed Abdullah, men legger til at matprøver har blitt sendt til laboratorium for testing.

Ifølge Sven Hirschler, talsperson for Deutsche Hospitality, som eier hotellet, har det ikke vært unormalt mange syke gjester på hotellet, der det bor 1600 personer for øyeblikket.

Ifølge ham hadde John Cooper klaget over lavt blodtrykk og blitt behandlet av hotellets lege samme dag som han døde.