Ektepar fikk tøff narkodom

Mens de bar hasj og amfetamin ut av huset slo politiet til. I dag ble en 24-åring og hans 12 år eldre kone dømt til flere års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedmannen i saken, en 24-åring fra Snarøya utenfor Oslo er dømt til 15 års fengsel. Han må også tåle inndragning av én million kroner og en kjøkkenmaskin til staten. Hovedmannens 36 år gamle kone er dømt til sju års fengsel og må tåle inndragning av en halv million kroner.

De to skal ha oppbevart 46 kilo amfetamin og 165 kilo hasj. I tillegg er 24-åringen dømt for å ha medvirket til å selge 174 kilo hasj. I retten erkjente den unge ektemannen å ha oppbevart narkoen, men ikke for å ha medvirket til salg.

Tatt på fersken

Ekteparet ble senhøsten 2002 tatt på fersken av politiet i det de bar hasjen, amfetaminen og annet utstyr ut av parets hjem på Snarøya. Narkotikaen var gjemt i poser og bager. 24-åringen har forklart at han to uker tidligere hadde mottatt stoffet og at han fjernet det fra huset fordi han hadde anelser om at noen ville slå til mot hjemmet sitt. I retten kom det fram at ekteparet hadde blitt spanet på en stund og at telefonsamtalene deres var blitt avlyttet.

Kona forklarte i retten at hun ikke visste hva hun hjalp ektemannen med å bære ut av huset da politiet slo til. Men hun erkjente i retten at hun hadde mistanke om at det var hasj. Årsaken var at ektemannen hennes hadde vært svært nervøs og stresset før pågripelsen.

Flere dømte

Også to andre tiltalte i saken er dømt til henholdsvis sju og sju og et halvt års fengsel. Begge, som er 31 år gamle, ble dømt for å ha kjøpt 140 kilo hasj.

Ytterligere en person var tiltalt i saken, en 24 år gammel mann som er bekjent av de andre dømte. Han møtte ikke i retten da saken startet. 24-åringen regnes som en svært sentral person i saken. Mannen satt i varetekt, men Borgarting lagmannsrett løslot ham fra varetekt i fjor sommer. Retten mente han kunne gå fri fram til saken skulle opp for retten. Etter løslatelsen har ingen sett 24-åringen.