Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektepar fra Fredrikstad vant 37,1 millioner

Rekordgevinst i Viking-Lotto i dag.

REKORDGEVINST: Den største gevinsten Norsk Tipping noen gang har delt ut, gikk til et ektepar fra Fredrikstad i kveld. Den er på 37,1 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
REKORDGEVINST: Den største gevinsten Norsk Tipping noen gang har delt ut, gikk til et ektepar fra Fredrikstad i kveld. Den er på 37,1 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Et ektepar fra Fredrikstad har i kveld vunnet rekordstore 37,1 millioner kroner i Viking-Lotto. Seks rette i spillet ga i dag en gevinst på 37 118 436 kroner, ifølge Norsk Tipping.

- Dette er fryktelig mye penger. Det er ny premierekord for Norsk tipping. Aldri tidligere har vi utbetalt så mye til en spiller i Norge, sier kveldens trekningsredaktør Roar Jødahl til Dagbladet.

Den nye rekorden slår den tidligere rekorden med nesten 11 millioner. Det er blitt ut utbetalt mer i noen av de andre nordiske landene som deltar i Viking-Lotto, men da har også potten vært større.

- Ba dem sette seg ned
Vinnerne, et pensjonert ektepar fra Fredrikstad, trenger nå litt tid til å summe seg etter å ha fått beskjed om gevinsten.

- Jeg måtte først fortelle at de hadde vunnet førstepremie, og det er jo vanskelig å tro på i seg selv. Så ba jeg dem sette seg rolig ned og holde hverandre i hendene, og fortalte at de hadde fått premierekord. De visste knapt hva de skulle si, sier Jødahl, som snakket med ekteparet i kveld.

Jødahl har også ringt til Solvik Kiosk i Gresvik i Fredrikstad, der kupongen ble kjøpt. Der var det også jubel.

- Det er ny rekord, og det er stort for de som jobber med dette, sier han.

Lykketallspott
Vinnerrekka kom fra et lynspill, det vil si at det er maskinen til Norsk Tipping som har valgt ut de seks tallene av 48 som skulle til for å vinne førstepremien. Ekteparet hadde kjøpt en femukerskupong for noen uker siden.

Grunnen til at førstepremiepotten ble så stor i dag, er at det også ble utbetalt lykketallspott.

- Lykketallspotten settes av uke for uke, og det er spesielle kritierier som må slå til for at den skal betales ut. Vi trekker et tall før vi begynner, i dag var det 32. Så legger vi kula tilbake i haugen og trekker alle tallene. Hvis 32 kommer i selve vinnerrekka, utløses lykketallspotten, forklarer Jødahl.

Lykketallspotten deles på de som har seks rette, men i dag var det altså bare en person.

Knuser gammel rekord
Dette er ikke første gang det utbetales store summer i Viking-Lotto. I vår var det over 90 millioner i samlet førstepremiepott, og da var det tre som hadde seks rette samtidig. Alle disse var fra Danmark.

Viking-Lotto spilles i alle de nordiske landene samt Estland. Spillet har eksistert siden 1993, men lykketallspotten er ikke fullt så gammel.

Ekteparet får allerede fått tilbud om økonomisk veiledning.

- De fleste trenger litt hjelp til å  sortere tankene rundt dette. Vi bistår gjerne med profesjonelle veiledere så det blir håndterbart, sier Jødahl.

Premierekorden fra før er noen år gammel. Da vant en dame fra Kristiansand 26 millioner kroner. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media