Ektepar funnet døde i leilighet

Tekniske etterforskere undersøker bolig på Frogner i Oslo. Rundspørring blant naboer.

- MISTENKELIGE DØDSFALL: Seint i kveld visste politiet ennå ikke hva det sto overfor etter at ektepar ble funnet døde i en leilighet i første etasje i denne bygården på Frogner i Oslo. To åstedsgranskere fra Sentralvakta i Oslo politidistrikt jobbet i hele kveld med å sikre mulige spor. Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX
- MISTENKELIGE DØDSFALL: Seint i kveld visste politiet ennå ikke hva det sto overfor etter at ektepar ble funnet døde i en leilighet i første etasje i denne bygården på Frogner i Oslo. To åstedsgranskere fra Sentralvakta i Oslo politidistrikt jobbet i hele kveld med å sikre mulige spor. Foto: KYRRE LIEN / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Et ektepar ble i ettermiddag funnet døde i sin egen leilighet i en bygård på Frogner i Oslo.

De to døde er  en 58 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne, bekrefter politiet. Det var slektninger av paret som oppdaget dødsfallene i d ag.

- Vi fikk melding fra en pårørende ved 14-15-tiden i ettermiddag om at to personer var funnet døde, sier leder for vold og sedelighetsavsnittet, Hanne Kristin Rohde,  ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ingen av de to avdøde er kjent for politiet fra før, og etterforskerne bruker nå betydelige ressurser på å finne ut hva som ligger bak dobbeldødsfallet.

To krimteknikere jobbet i mange timer i kveld med undersøkelser i flere rom i den mørklagte leiligheten der mannen og kvinnen ble funnet. Samtidig drev minst fire sivilkledde politifolk ledet av en politiførstebetjent fra Sentralvakta i Oslo politidistrikt med taktisk etterforskning og rundspørring blant naboene.

- Foreløpig ser vi på dette som mistenkelige dødsfall, vi har ikke åpnet noen drapssak, sier Rohde.

Hun avventet i kveld resultatet av de tekniske undersøkelsene, og måtte holde alle muligheter åpne. Etter det Dagbladet forstår har politiet så langt ikke hatt grunn til å knytte andre personer enn de avdøde til hendelsen.

Ifølge Rohde var det ikke tegn til kamp i leiligheten eller andre spor som umiddelbart tyder på at en kriminell handling kan være begått.
Det kan bety at dødsårsaken ikke vil bli klarlagt før ved obduksjon.

Dagbladet var i kveld i kontakt med flere av naboene i ekteparets oppgang. Ingen av dem hadde observert noe påfallende før politiet ankom i ettermiddag.

Klokka 21.30 i kveld hadde politiet ennå ikke fått klarhet i hva dødsfallene skyldtes.

RUNDSPØRRING: Minst fire sivilkledde politifolk ledet av en politiførstebetjent jobbet i kveld i bygården og i nærområdet med taktisk etterforskning. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
RUNDSPØRRING: Minst fire sivilkledde politifolk ledet av en politiførstebetjent jobbet i kveld i bygården og i nærområdet med taktisk etterforskning. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer