Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektepar i 40-åra funnet døde i egen bolig i Nordkapp

Etterforskes som mistenkelige dødsfall.

FISKEVÆR: Paret ble funnet døde i sin egen bolig i det lille fiskeværet Gjesvær i Nordkapp kommune. Foto: Samfoto / NTB Scanpix
FISKEVÆR: Paret ble funnet døde i sin egen bolig i det lille fiskeværet Gjesvær i Nordkapp kommune. Foto: Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finnmark politidistrikt meldte 17.30 i dag om at et ektepar ble funnet i hjemmet sitt i Gjesvær i Nordkapp kommune.

Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

Jobber på stedet

- Nå samarbeider vi med Kripos og teknisk avsnitt. Det er iverksatt teknisk og taktisk etterforskning og vi jobber på stedet, blant annet med materialinnsamling, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Svein Erik Jacobsen til Dagbladet.

Det avdøde paret er i midten av 40-åra. Politiet ble varslet om dødsfallet fra en av de nærmeste pårørende.

Paret har tre barn, to mindreårige og ett barn over 19. De avdøde er begjært obdusert på Universitetssykehuset i Tromsø.

Politiet har ikke konkrete opplysninger som gir grunn til å mistenke at det er skjedd noe kriminelt, og kan ellers ikke gi ytterligere informasjon om saken.

Rundt 22.30 lørdag kveld sier operasjonslederen at saken ikke har utviklet seg ytterligere.

- Det er fortsatt et åpent spørsmål. Vi har ikke avdekket noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier han til Dagbladet.

- Var syk

Politiet har sikret flere spor på stedet. De jobber også med å få varslet pårørende i utlandet.

En kollega av den avdøde mannen sier til iFinnmark lørdag kveld at mannen og kona var syke i over en uke, og at begge skal ha hatt feber. Operasjonsleder Jacobsen sier dette også er noe politiet undersøker.

- Vi venter på den foreløpige obduksjonsrapporten, som kan gi svar på slike spørsmål, sier han.

Ikke konkrete opplysninger

Gjesvær i Nordkapp er et lite fiskerisamfunn med omkring hundre innbyggere. Rådmann i Nordkapp, Raymond Robertsen, sier til Dagbladet at kommunen følger opp saken.

- Vi har behov for å snakke med samfunnet som har observert det som har skjedd. Politi og helse vært der oppe i hele dag. Vi ønsker nå å skaffe oss informasjon om de faktiske hendelsene og informere på et folkemøte klokka 14 i morgen. Dette er et sted hvor alle kjenner alle, sier han.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!