Ektepar innrømmer å stå bak skjelett-mysterium

- Skulle være morsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag fikk politiet i Colorado en noe uvanlig telefon fra en vettskremt dykker som fortalte at han hadde sett hodeskaller og ben på bunnen av «Colorado River».

Politiet kontaktet umiddelbart brannvesenet som sendte ut redningsdykkeren Eric Foerstner fra dykketeamet sitt for å undersøke tipset. 

Da Foerstner nådde bunnen av elva var synet noe helt annet enn han hadde ventet seg. 

•Se videoen av funnet hans øverst i saken 

Hadde te-selskap To skjeletter satt oppreist i hver sin hagestol og hadde det som så ut som et te-selskap.

Etter å ha undersøkt litt nærmere viste det seg at skjelettene, til alles lettelse, var laget av plast. 

I en pressemelding skrev politiet at de var svært glade for at de ikke fant menneskelige levninger, og takket tipseren. 

Men det store spørsmålet gjensto: Hvem i all verden sto bak den makabre utstillingen, og hva var hensikten deres?

- Trodde de var i trøbbel Det skulle gå over en uke med medieoppslag og ytterligere delinger av historien via sosiale medier, før et ektepar fra Colorado tok mot til seg og gav seg til kjenne for politiet. 

Politimesteren, Curt Bagby, ved La Paz County i Arizona forteller til  AP at paret var svært nervøse da de meldte seg inn. 

- De trodde de var i trøbbel, sier Bagby som ikke fant påfunnet straffbart. 

- Ingen tok skade av hendelsen; skjelettene var såpass langt nede på havbunnen at det ikke var rimelig å anta at noen ville finne dem, forklarer han og legger bestemt til at de ikke vil oppfordre noen til å gjøre noe lignende. 

Paret hadde med bilder som beviste at de var skyldige og fortalte politiet hvordan de i 2014 hadde bundet fast skjelettene til hagestoler og fraktet dem til bunnen av Colorado-elva hvor så stolene ble bundet til tunge steiner. 

Humoristisk landemerke På spørsmål om hvorfor, forklarte paret, som vil beholde sin anonymitet, at de syntes det ville utgjøre et humoristisk landemerke i elva.

De håper nå at skjellettene får bli i elva som et morsomt dykkermål og sier at de flere ganger i løpet av året har dykket ned og renset skjelettene.

Bagby sier til AP at de kommer til å tillate det nye «landemerket», med mindre myndighetene motsetter seg det.

Filminspirert Skjelettene var utstyrt med solbriller og en av dem holdt et skilt med påskriften «Bernie» og «dream in the river» som skal referere til filmen «Weekend at Bernie's». 

Filmen fra 1989 handler om et par som sleper rundt på sin avdøde sjef, Bernie, som de i slutten av filmen mister ut av en båt og liket synker ned på havbunnen. 

Skiltet var også merket med datoen «16. august 2014», som skal være datoen for når ekteparet plasserte skjelettene på havbunnen.