Ektepar lå side om side i senga i tre år, og skjønte ikke hvorfor hun ikke ble gravid

Nå skal Kina sex-utdannes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stadig flere kinesiske kvinner går på kurs for å snakke om et tema som tradisjonelt sett har vært tabu i Kina: Sex.

For etter hvert som Kina er blitt mer eksponert for økende innflytelse fra utlandet, har de konservative holdningene til sex, innført av kommunistpartiet da de kom til makta i 1949, gradvis endret seg.

- Jeg visste ikke noe om sex i det hele tatt. Jeg trodde voksne mannekropper så like ut som babygutter, sier den 30 år gamle advokaten Sophia Hu til nyhetsbyrået Reuters.

Dyrt Hun er en av en gruppe kvinner som har samlet seg på et hotellrom i Shanghai, hvor sertifiserte Ma Li holder kurs om sex. Kursene varer i to dager, og koster i underkant av 2500 kroner - en halv kinesisk månedslønn.

Likevel er de fulltegnet flere uker i forkant, ifølge kursholderen.

Hun er en av flere som har startet med denne type opplæring.

- I Beijing, Shanghai og andre storbyer, er kvinnene veldig påvirket av vestlig, taiwansk og koreansk kultur, og har veldig moderne holdninger til sex. Men på landsbygda er det flere kvinner som ikke vet noen ting, sier Jay Zheng, professor i fødselslære og gynekologi ved Kaohsiung Medical University i Taiwan.

Fikk ikke barn Mangelen på kunnskap skyldes delvis at det har vært lite fokus på sex i kinesiske grunnskoler.

I 2011 skapte et kinesisk par overskrifter etter at de i tre år hadde trodd at hun kunne bli gravid ved at de bare lå ved siden av hverandre i senga.

Først da de gikk til legen skjønte paret at årsaken til at de ikke fikk barn var at de ikke hadde sex.

Skremt av foreldre Deltakerne på Ma Lis sexkurs i Shanghai kommer fra hele landet. Noen er 20 år gamle studenter, andre middelaldrende og skilt.

Kursholderen forteller til Reuters at mange kinesiske foreldre bare snakker om sex på en måte som skremmer og oppfordrer til avholdenhet.

- En av klientene mine sa at moren deres hadde fortalt dem at sex var som å bli skutt på, sier hun.

- Mange mennesker vokser opp og tror at sex enten er noe farlig eller veldig skambelagt.