Ektepar manipulerte seg inn på bilder fra toppen av Mount Everest. Nå nektes de adgang til fjellet de neste ti åra

Jon Gangdal sier han aldri har hørt om liknende.

HAN VAR PÅ TOPPEN: I høyre hånd holder Satyarup Sidhantha originalbildet av seg selv fra Mount Everest. I venstre hånd holder han et av de manipulerte bildene hvor det framstilles som om det indiske paret var på toppen.  Foto: Piyal Adhikary / EPA / NTB Scanpix
HAN VAR PÅ TOPPEN: I høyre hånd holder Satyarup Sidhantha originalbildet av seg selv fra Mount Everest. I venstre hånd holder han et av de manipulerte bildene hvor det framstilles som om det indiske paret var på toppen.  Foto: Piyal Adhikary / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I starten av juni i år holdt indiske Dinesh og Tarakeshwari Rathod (begge 30) en pressekonferanse, der de stolt fortalte at de hadde besteget Mount Everest, verdens høyeste fjell, som det første indiske paret i historien.

De hevdet de hadde vært med på en ekspedisjon 23. mai. Tre medlemmer av ekspedisjonen omkom, og på pressekonferansen fortalte paret, som jobber i politiet, at var i sorg over dødsfallene, men at de var lykkelige over at de selv klarte å nå toppen, skriver Hindustan Times.

Kort tid etter begynte det å dukke opp spørsmål om ekteparets historie. Hadde de egentlig vært på toppen? Ingen andre som gikk til topps 23. mai, hadde sett dem. Og 2. juli ble det kjent at klatreren Satyarup Sidhanta anmeldte paret for å ha manipulert seg inn på bildene av Sidhanta fra toppen, tatt 21. mai.

Andre klatrere engasjerte seg, og de fant ut at ingen som var med på ekspedisjonene som var mellom 19. og 24. mai i år, hadde sett noe til paret, skriver Press Trust of India.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer