Ektepar nekter å bo i Breiviklia

Fikk godkjennelse av kommunen.

 MYE OPPMERKSOMHET: Dag én av 22. juli-rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo Tinghus. Publikum og presse venter på å slippe inn i salen. 


Foto:Hans A Vedlog/Dagbladet
MYE OPPMERKSOMHET: Dag én av 22. juli-rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo Tinghus. Publikum og presse venter på å slippe inn i salen. Foto:Hans A Vedlog/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et ektepar på Nesbru i Asker nektet å godta en adresseendring som Asker kommune ønsket å gjennomføre tidligere i år, ifølge et brev fra kommunen til ekteparet, skriver Budstikka.

Ekteparet bor i en liten sidevei i nærheten av Breiviklia, og kommunen mener det derfor er hensiktsmessig at de endrer adresse. Det største argumentet er at utrykningskjøretøy skal finne frem.

Forstår argumentet
Til tross for dette ønsket ekteparet å beholde sin nåværende adresse, noe kommunen uttrykte forståelse for.

- Som vi forstår av brevet er det et sterkt ønske om å beholde den eksisterende adressen. Av hensyn til den pågående rettssaken og mediefokuset, forstår vi godt at dere på det nåværende tidspunkt ikke stiller dere positive til en adresseforandring, skriver Asker kommune i sitt svarbrev til ekteparet.

Må skilte selv
Kommunen gjør det derimot klart at de vil ta opp saken på et senere tidspunkt.

- I forhold til sikkerhet er det knyttet risikoer til dette, hvis dere velger å beholde nåværende adresse. Kjøretøy med GPS vil få problemer med å finne adressen, heter det i brevet.

Asker kommune råder ekteparet til selv å sørge for tydelig skilting på stedet, i påvente av en senere adresseforandring. Dette har paret sagt seg villig til.