Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektepar ranet hjemme:
- Slått med øks og balltre

Ble overfalt i sin egen seng. Etterforskere samarbeider med svensk politi, og jobber med å sikre spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øst politidistrikt skriver på Twitter at de klokka 02.45 natt til mandag mottok melding om et hjemmeran i Rygge. To gjerningspersoner skal ha slått et ektepar i 60-åra med øks og balltre, før de stakk av med penger, smykker, våpen og ekteparets bil.

Ekteparet blir ifølge politiet tatt hånd om av helsemannskaper. Det jobbes med å å sikre spor og gjennomfører avhør. Det var ekteparet selv som tok kontakt med politiet.

Lå og sov

Ifølge operasjonsleder Karianne Knudsen lå ekteparet og sov da de ble overfalt.

- De lå i senga da gjerningsmennene kom inn. De er preget av det som har vært en dramatisk situasjon, sier Knudsen til Dagbladet.

Det er så langt ikke noe signalement av gjerningspersonen, men ifølge politijurist John Skarpeid stakk de to avgårde med ekteparets bil, en sølvfarget Mercedes ML. Denne ble forholdsvis kort tid senere fanget opp av kamera, kjørende over Svinesund og inn i Sverige.

- Vi har kontaktet svensk politi og det er satt i gang en bred etterforskning. Vi sikrer åstedet og har et større team som jobber med saken for fullt, sier Skarpeid.

Påført hodeskader

Ifølge politijuristen har ekteparet forklart at de to gjerningspersonene snakket gebrokkent engelsk. De tok i tillegg til bilen med seg et større kontantbeløp og en pistol.

Kvinnen skal ikke være alvorlig skadet, men er påført slag under ranet. Mannen har blant annet fått hodeskader og ligger til intensivbehandling. Han er imidlertid ikke kritisk skadet.

- Kvinnen har gitt en beskrivelse av gjerningspersonene, men vi går foreløpig ikke ut med noe signalement. Etterforskningen vil forhåpentligvis også avdekke hvorvidt de har vært tilfeldige ofre eller om de har vært overvåket over tid, sier Skarpeid.