Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektepar ranet med øks i egen seng - her finner politiet ransbilen i Sverige

Politiet mener ekteparet i 60-åra ikke var tilfeldige offer. Etter å ha stukket av med store mengder kontanter og ekteparets bil, dro ranerne til Sverige.

FORLATT: Ekteparets bil ble stjålet under ranet og kjørt til Sverige, hvor den ble forlatt. Foto: Politiet
FORLATT: Ekteparets bil ble stjålet under ranet og kjørt til Sverige, hvor den ble forlatt. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet som ble overfalt og ranet mens de lå hjemme og sov i sin egen seng i Rygge i Østfold natt til mandag, er fremdeles sterkt preget av hendelsen. Mens kvinnen unngikk alvorlige skader under overfallet, ble ektemannen liggende flere dager på intensivavdeling. Han er nå bevisst, men har har omfattende kuttskader etter ranet, hvor det blant annet ble brukt øks og balltre.

En stor sum kontanter, en pistol og smykker skal ha vært utbyttet ranerne fikk med seg da de dro fra ekteparets gård. Politiet har så langt ikke oppgitt hvor mye penger ranerne fikk med seg før de stakk av fra stedet i ekteparets bil.

Fredag opplyser påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt, til Dagbladet at ekteparets bil nå er funnet. Den sølvfargede Mercedesen ble forholdsvis kort tid etter ranet fanget opp av kamera, kjørende inn i Sverige.

Søk med hund

- Den er nå lokalisert. Den ble funnet i skogen, et sted mellom Svinesund og Strömstad. Jeg ønsker ikke å si nøyaktig hvor av hensyn til etterforskningen, sier Svarholt.

Politiet har gjennomført søk med hund i området hvor bilen ble funnet, uten at dette førte til at gjerningsmennene ble funnet. Det jobbes tett med svensk politi i jakten på dem som står bak det brutale hjemmeranet.

- Bilen er fraktet tilbake til Norge, og vi håper å kunne finne tekniske spor i den som leder oss nærmere gjerningsmennene. Den sto plassert slik at det kan se ut som de har dratt videre i et annet kjøretøy, men dette vet vi ikke sikkert, sier Svarholt.

Ber om tips

Politiet har allerede fått inn noen tips i saken, men ber publikum ta kontakt dersom de kan ha observert noe som kan bidra til etterforskningen. Foreløpig holdes alle muligheter åpne, både med tanke på motiv og hvor gjerningsmennene kommer fra opprinnelig.

- De kan ha dratt tilbake til Norge, de kan være i Sverige eller de kan ha fortsatt videre til et annet land. Per nå vet vi ikke noe mer nøyaktig enn det. Men vi har fått gjennomført nye avhør av ekteparet, og jobber også med ytterligere tekniske undersøkelser på gården der de bor. Vi har store ressurser i sving, forsikrer Svarholt.

- Ikke tilfeldige offer

Politiet jobber ut fra en teori om at ekteparet ikke var et tilfeldig offer. Dette er noe også den hardt skadde mannen mener kan stemme. Ifølge Svarholt jobber vedkommende med kjøp og salg av båter. Politiet mener at noen kan ha visst at det derfor befant seg en stor sum kontanter i huset på et gitt tidspunkt.

- Dette ranet framstår nå som langt mindre tilfeldig enn det først kunne virke, sier Svarholt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!