Ektepar reddet etter ras

FJALER (NTB): Et ektepar i 50-årene ble i formiddag berget ut av huset sitt etter et jord- og steinras i Bortheimsvik i Fjaler i Sogn og Fjordane. Begge er skadd, men skadene skal ikke være livstruende. Ekteparet ble sendt til Sentralsjukehuset i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ekteparet hadde ikke stått opp da raset gikk ved 07.30-tida. Gulvet i soverommet ble presset opp mot taket, og ekteparet ble liggende fastklemt. Ved 10-tida om formiddagen fikk bergingsmannskapene de to ut gjennom kjelleren.

Lensmann Ivar Wold i Fjaler sier til NTB bare ett hus ble tatt av raset, men at to andre hus er evakuert. Det kan også bli aktuelt å evakuere et tredje hus inntil geologer har vært på stedet og vurdert faren for nye ras.

Veien forbi rasstedet er sperret, og det betyr at nabobygda Bortheim er uten veiforbindelse. Det bor 10-11 personer i Bortheim.

Skjønte noe var galt

I bygda Bortheimsvik, der raset gikk, våknet folk av raset ved 07,30- tida. - Vi hørte en merkelig lyd. Så gikk lyset. Vi skjønte at noe var galt, sier Bjørg Bortheim til NTB.

Hun bor ikke langt fra huset som ble tatt av raset og ble varslet av en nabo om hva som hadde skjedd. Naboen hadde også varslet lensmannen.

- Jeg har bodd her i bygda i 33 år. Ras har vi aldri opplevd i løpet av disse årene, sier Bjørg Bortheim.

Hun forteller at raset var ca. 40 meter bredt og traff huset på midten. Huset ble flyttet av grunnmuren og nesten helt knust

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer