Ektepar reddet tre fra drukningsdøden

Oppdaget at en båt gikk rundt utenfor Landegode ved Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn ble søndag reddet fra drukningsdøden da båten deres gikk rundt utenfor Landegode ved Bodø, bare fordi et ektepar så ulykken fra land.

Ekteparet sier at de fulgte med båten fra hytta da de plutselig så en sky av skumsprøyt rundt den og de skjønte at den var gått rundt.

Ekteparet Finn og Inger Lekanger oppdaget båten da de var i ferd med å skulle legge seg.

- Jeg fulgte med den i kikkerten, for jeg skjønte at det var noen som fiska. Så forsvant båten og kom tilbake, svingte litt til høyre og deretter andre veien. Plutselig gikk båten rundt, sier Finn Lekanger til Dagbladet.

Han ba kona om å ringe 113. Deretter kom det snarrådige ekteparet seg ut i sin egen båt, og kjørte mot de tre mennene.

- To av mennene satt på baugen, mens den tredje lå nedenfor båten og holdt seg fast i rekka. Han var antakeligvis i sjokk, for han kom seg ikke opp på båten, sier Inger Lekanger.

De fikk loset de tre mennene om bord i sin egen båt, før Sea King-helikopteret og redningsskøyta ankom stedet.

- De hadde sagt til hverandre at «nå dør vi». Og det er klart, de hadde dødd etter en kort stund, om vi ikke hadde dem der, sier Inger Lekanger.

- Det var helt tilfeldig at de ble reddet. Det er tvilsomt om noen hadde oppdaget dem. Det var ingen båter i området, sier vakthavende redningsleder Lars Nedregård ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykka klokka ti på halv ett natt til søndag. Nedregård sier ingen redningsaksjon ville ha blitt satt i gang før de eventuelt hadde blitt meldt savnet.

- Det var hell at noen sto å land og så det, sier Nedregård til Dagbladet. 

Årsaken til ulykka er så langt uklar.

- Det er godt vær der, og de hadde ikke veldig høy hastighet, etter det vi har fått fortalt, sier Nedregård.