Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ektepar saksøker Folkvord for injurier

Ekteparet bak vikarbyrået Asor vil saksøke Erling Folkvord for ærekrenkelser etter å ha lest Rødt-politikerens bok «Vår korrupte hovedstad».

HAR SKREVET BOK: Erling Folkvord er aktivt i partiet Rødt. her på Dattera til Hagen.  Foto: Øistein N. Monsen / Dagbladet
HAR SKREVET BOK: Erling Folkvord er aktivt i partiet Rødt. her på Dattera til Hagen. Foto: Øistein N. Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Folkvord har ødelagt deres livsverk, sier advokat Carl Bore, som representerer Hallvard og Rizalina Jenssen.

Påstandene Folkvord kommer med i boka er så alvorlige og injurierende at ekteparet som driver Asor ikke kan la dem ligge, ifølge Bore.

Han vurderer også å gå til byfogden med en begjæring om midlertidig forføyning - hvilket betyr at salget av boka stanses inntil videre.

- Vi vil fortsatt bruke et par dager på å bestemme oss for om vi skal be om en midlertidig forføyning. Men søksmål blir det uansett, nå som vi har fått Folkvord og forlagets svar på vårt krav om at bokutgivelsen stanses, sier Bore til NTB.

Leier ut helsearbeidere Asor driver utleie av helsearbeidere fra Filippinene til norske institusjoner. Hovedinntektene kommer fra Oslo kommune, ifølge boka.

Forlagssjef Per Nordanger i Spartacus sa i forbindelse med boklanseringen mandag at alt i «Vår korrupte hovedstad» er lest og vurdert av jurist. I tillegg til å saksøke Folkvord, vurderer ekteparet også et søksmål mot forlaget.

- Vi står for utgivelsen og imøteser med stor ro et eventuelt krav om stans av utgivelsen, sa Nordanger.

Folkvord sier selv han tar det varslede søksmålet med stor ro.

- Jeg har et ganske avslappet forholdet til dette. Jeg håper bare at de leser boka grundig før de bestemmer seg for hvilket grunnlag de skal saksøke meg på, sier han.

Reagerer sterkt Bore reagerer sterkt på formuleringer som «grov utnytting av fattige og ofte arbeidslause fillippinarar» og «kynisk» handel med helsearbeidarar. Det er også feil at Asor sto bak og bidro til eksamensjuks og dermed falske autorisasjoner, tvang filippinske helsearbeidere til gratisarbeid for så å fakturere kommunen for dette arbeidet og begikk dokumentfalsk, ifølge Bore.

- Her har han ikke sjekket fakta. Dagsavisen er felt i Pressens faglige utvalg for å komme med de samme påstandene, sier Bore.

Boka inneholder imidlertid en stor mengde kildehenvisninger. Asor-kapittelet alene har 156 fotnoter.

- Jeg har ikke satt på trykk noe som ikke er grundig sjekket, både mot skriftlige og muntlige kilder. Jeg har dessuten mer fakta- og bakgrunnsmateriale enn det som framkommer i boka, sier Folkvord.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media