Ektepar savnet mellom Kristiansund og Larvik

Politiet står foreløpig helt uten spor i etterforskningen av hva som kan ha skjedd med ekteparet Solfrid og Johannes Husby fra Larvik. De er etterlyst etter at de torsdag ikke kom hjem fra sin hytte på Ertvågøy på Nordmøre som avtalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ekteparet var sist i kontakt med familien sin onsdag kveld. De sa da at de skulle reise fra hytta torsdag morgen, og at de regnet med å være i Larvik torsdag kveld. Etter dette er det ingen som har hørt fra dem, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie ved Larvik politidistrikt til NTB.

Etterlyser bilen

Politiet i Kristiansund har sjekket at ekteparet har forlatt hytta, men det er ennå ikke fastslått det nøyaktige tidspunktet for når de dro.

Politiet kontakter nå ferjeselskaper og lensmannskontorer for å høre om noen har sett ekteparet. Vanligvis kjører de gjennom Gudbrandsdalen, videre til Kongsberg og derfra til Larvik når de har vært på hytta.

Det etterlyste ekteparet kjører en hvit sedan Nissan Bluebird 2.0, 1986-modell, som trolig var full av bagasje. Registreringsnummeret er LS 37823.
Solfrid Husby er 57 år gammel, mens Johannes Husby er 68 år gammel. De to blir etterlyst av politiet etter ønske fra familien.

Ville gitt beskjed

- Familien regner det som høyst usannsynlig at ekteparet kan ha endret reiseplanene sine uten å opplyse dem om det, sier Nissen-Sollie til NTB.

Datteren til det savnede ekteparet har ifølge politiet i Larvik undersøkt om de to har tatt inn på aktuelle overnattingssteder på reiseruten, uten at overnatting er konstatert.

De skal også ha ringt nesten hvert eneste lensmannskontor langs reiseruten.

Kriminelt?

- Vi har ikke noen holdepunkter for å tro at ekteparet er utsatt for en kriminell handling, men det kan selvfølgelig aldri utelukkes, sier Nissen-Lie.

(NTB)