Ektepar siktet for brutal voldtekt av konas elsker

Mann skal ha blitt mishandlet i Oslo-leilighet i flere timer. Firebarnsmor i 30-åra og ektemann i 40-åra pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra og hans ektefelle tidlig i 30-åra ble i Oslo tingrett lørdag besluttet varetektsfengslet etter at de ble pågrepet og siktet for grov voldtekt.

Det skjedde etter at en mann på torsdag skal ha blitt utsatt for voldtekter og annen mishandling over lang tid, i et rom i parets leilighet.

Handlingene framstår som så grove at ekteparet er siktet etter den mest alvorlige delen av voldtektsparagrafen i Straffeloven, som omfatter overgrep «begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte» og har en strafferamme på 21 års fengsel.

- Jeg kan bekrefte at et ektepar er siktet for å ha voldtatt en mann. De ble pågrepet hjemme etter at mannen kontaktet politiet like etter hendelsen, sier politiadvokat Kari Kirkorn ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Offeret ble samme dag undersøkt ved voldtektsmottak.

Mulig hevn Bakgrunnen for angrepet skal være at ektemannen uventet dukket opp hjemme på torsdag samtidig som kona hadde sex med fornærmede i leiligheten. Da ektemannen oppdaget utroskapet skal han ha satt i gang «avstraffelse» av elskeren ved å voldta ham.

Mishandlingen pågikk mens offeret ble holdt igjen i boligen i mange timer, ifølge etterforskningen. Det er derfor aktuelt å utvide siktelsen til også å gjelde frihetsberøvelse, får Dagbladet opplyst.

Offeret hevder at også  kvinnen medvirket til handlingene.

- Min klient har forklart at hun var i et annet rom da denne eventuelle voldtekten ble begått, og at hun ikke vet hva som har skjedd. Da ektemannen kom hjem ble hun livredd og ble hentet ut av det aktuelle rommet, sier kvinnens forsvarer, advokat Truls Dramer, til Dagbladet.

Han mener kvinnen har samarbeidet med politiet og at siktelsen for hennes del  ikke virker sannsynlig.

- Det er en ganske spesiell og delikat situasjon. Siden saken omfatter en forsmådd ektemann og en annen mann som ble forsøkt avvist kan vel begge disse ha sine motiver for å sverte min klient. Jeg kan ikke se at hun har noe motiv for å medvirke til at hennes mann skulle voldta en mann hun har hatt et forhold til, sier Dramer.

Politiet vil ikke kommentere  forklaringene til de involverte.

- Det er tidlig i etterforskningen, og vi jobber med å avklare de enkeltes rolle, sier Kirkhorn.

- Prøvde å avslutte utroskap Både de siktede og offeret har bakgrunn fra Afghanistan, men har lovlig opphold i Norge.

Kvinnen har fortalt om et turbulent ekteskap og bekrefter at hun hadde inngått et forhold bak mannens rygg, men at hun var inne i en fase der hun prøvde å komme seg ut av dette.

- Den intime relasjonen mellom henne og fornærmede hadde vedvart i to måneders tid, men hun ville avvikle dette. Rent faktisk ser altså ikke forholdet ut til å ha vært avsluttet da dette skjedde, sier advokat Dramer

Erkjenner faktiske forhold Den siktede mannen har bekreftet at han var involvert i deler av hendelsesforløpet. Men det er uklart om han vedgår at mishandlingen omfattet voldtekt, og han erkjente i utgangspunktet ikke straffskyld etter den svært alvorlige siktelsen.

Mannens forsvarer vil ikke uttale seg før han har fått snakket med klienten i fengselet, opplyser advokaten til Dagbladet.

Etter lørdagens fengslingsmøte slo Oslo tingrett fast at det foreligger skjellig grunn til mistanke om at også kvinnen medvirket, men at «mistankens styrke ikke er spesielt stor» og at det ikke er endelig avklart hvilken rolle hun har hatt.

Kvinnen ble besluttet varetektsfengslet i to uker, mens mannen blir fengslet i fire uker om ikke en anke fører fram. Begge skal undergis brev- og besøkskontroll, ifølge tingretten.

Ekteparet har fire små barn, noe som i tillegg til det uklare bevisbildet bidro til at moren fikk en kortere fengslingsperiode. Barna, som skal ha vært tilstede i leiligheten under deler av voldtektsdramaet, er tatt hånd om av barnevernet etter pågripelsene.

Kvinnen har anket fengslingskjennelsen, mens ektemannen lørdag tok betenkningstid.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer