Ektepar tatt etter millionsvindel

Ron og Loren Koval var Canadas mest berømte rømlinger etter at de stakk av med nærmere 600 millioner kroner fra sine arbeidsgivere i oktober i år. I kveld overga de seg til grensepolitiet i Canada, etter å ha rømt i en drosje, melder nyhetsbyrået AP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet, som begge er 49 år gamle, er mistenkt for å ha stjålet 593 millioner kroner fra et finansieringsselskap og et helsesenter hvor de arbeidet som direktører. Også deres 24 år gamle datter er mistenkt for å ha deltatt i svindelen. Politiet opplyser til AP at de forventer at hun melder seg selv den 3. januar.

Etterforsker Steve Burnham ved politiet i Toronto opplyser at paret hadde syv millioner kroner på seg i kontanter da de ble tatt.

- De var utslitte og hadde ikke så mange flere steder å gjemme seg, sier Burnham.

Paret ble Canadas mest berømte rømlinger da de stakk av etter å ha blitt avslørt i slutten av oktober. Myndighetene fant ut at de hadde klart å få ut store banklån til å kjøpe medisinsk utstyr. Men utstyret ble aldri kjøpt. Uvitende familiemedlemmers navn ble brukt til å starte selskaper som ble brukt i svindelen.

Men Ron og Loren Koval hadde mere på lur for politiet. De klarte å lure alle til å tro at de hadde klart å komme seg langt unna Canada, men de var aldri langt unna. Politiet derimot var på villspor og jaktet på paret i Jamaica, Panama og Costa Rica.

Politiet opplyser at de tror flere vil bli arrestert i saken.