Drapene på Kongsberg:

Ekteparet ble drept: - Blir dypt savnet

Ekteparet Gunnar Erling Sauve (75) og Liv Berit Borge (75) ble drept på Kongsberg onsdag 13. oktober. De fant kjærligheten i voksen alder. - Gunnar og Liv var to lykkelige, livsglade og aktive mennesker, skriver barna.

DYPT SAVNET: De etterlatte til Gunnar Erling Sauve (75) og Liv Berit Borge (75) fant hverandre i voksen alder og de ble pensjonister sammen. - De kommer til å bli dypt savnet av familie, venner og kjente, skriver de etterlatte. Foto: Privat

DYPT SAVNET: De etterlatte til Gunnar Erling Sauve (75) og Liv Berit Borge (75) fant hverandre i voksen alder og de ble pensjonister sammen. - De kommer til å bli dypt savnet av familie, venner og kjente, skriver de etterlatte. Foto: Privat

Vis mer
Publisert

- Gunnar og Liv var to lykkelige, livsglade og aktive mennesker. De var kjærester i 9 år og forlovet de siste åra. De var omgitt av venner og familie og hadde alltid avtaler med venner, hyggelige aktiviteter eller reiser foran seg.

Det skriver barna til Borge og Sauve i en felles uttalelse via sin bistandsadvokat til Dagbladet.

Borge etterlater seg to sønner og Sauve etterlater seg to døtre, etter at paret ble drept i Kongsberg onsdag 13. oktober.

Liv Berit Borge (75) og Gunnar Erling Sauve (75) fant hverandre i voksen alder og de ble pensjonister sammen.

- Dette var et par som elsket hverandre høyt og var svært romantiske. Gunnar og Liv gjorde hverandre gladere enn de begge hadde vært på lenge, de passet sammen, skriver barna.

Reiste mye sammen

De etterlatte beskriver paret som livsglade, med en stor reiselyst og planer for framtida.

De reiste mye sammen, nesten hele jorda rundt.

- Turene gikk blant annet til Russland, Kina, Sør-Amerika og Tobago. De koste seg virkelig med å være på tur, treffe nye mennesker og i hverandres selskap.

15. oktober, to dager etter angrepet, skulle paret ha reist sammen på elvecruise i Douro – ut på eventyr og nye opplevelser, treffe mennesker og knytte nye bånd.

- Dypt savnet

Barna beskriver Liv som en raus, varm og engasjert kvinne med mangfoldige interesser.

- Hun var kunstinteressert, en ivrig fotograf og en meget god formidler. Liv var engasjert i flere foreninger og ikke minst veldig glad i og stolt av familien sin.

De etterlatte skriver også at Borge hadde mange gode venner på Kongsberg.

- Hun hadde alltid en morsom historie, og en god kopp kaffe på lur. Hun holdt også nær og god kontakt med en gjeng klassevenninner, gjennom tykt og tynt i alle år. Et vennskap mange kunne misunne og trenge.

Gunnar var omsorgsfull, snill og svært kunnskapsrik på mange områder, skriver barna.

- Han var en du alltid kunne spørre og få svar av, det vi ofte omtaler som «hel ved».

Gjennom livet var Sauve en aktiv idrettsmann som elsket sport og idrett, særlig langrenn og hopp, fram til han mistet høyre ben i en ulykke. Etter dette har det vært mye sport på TV, men han var tilbake på ski bare 2 måneder etter ulykken.

- Hans livsmotto var «den som gir seg har tapt». Gunnar var svært knyttet til sine to søstre og hans store stolthet var hans to døtre og barnebarna.

- De kommer til å bli dypt savnet av familie, venner og kjente.

Bistandsadvokaten til familien, Vibeke Bille, sier til VG, som først omtalte saken, at de etterlatte nå ønsker ro i tida framover.

Du kan lese uttalelsen i sin helhet nederst i saken.

DREPT: Hanne Merethe Englund (56), Gunnar Erling Sauve (75), Gun Marith Madsen (78), Andrea Meyer (52) og Liv Berit Borge (75) ble drept i Kongsberg onsdag kveld. Foto: Privat
DREPT: Hanne Merethe Englund (56), Gunnar Erling Sauve (75), Gun Marith Madsen (78), Andrea Meyer (52) og Liv Berit Borge (75) ble drept i Kongsberg onsdag kveld. Foto: Privat Vis mer

Drapene i Hyttegata

Onsdag 13. oktober drepte Espen Andersen Bråthen (38) fem personer i Hyttegata på Kongsberg.

Politiet fikk første melding om at en person hadde gått til angrep med pil og bue på en Coop Extra-butikk i Kongsberg sentrum kl. 18.12.30.

Kort tid seinere ankom politiet stedet, men de mistet gjerningsmannen av syne etter politibetjentene selv ble beskutt med pil og bue.

Bråthen slapp unna, og drepte etterfølgende Hanne Merethe Englund (56), Gunnar Erling Sauve (75), Liv Berit Borge (75), Gun Marith Madsen (78) og Andrea Meyer (52) i Hyttegata.

Klokka 18.47 ble Espen Andersen Bråthen (38) pågrepet av politiet.

Bråthen har erkjent de faktiske forholdene, men har ikke tatt stilling til straffskyld ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer