GA INGEN KOMMENTAR: Rune Øygard og kona Reidun gikk med på å la seg fotografere etter at retten var satt i Hamar i dag. Ingen av de ville imidlertid svare på noen av spørsmålene ble stilt av pressekorpset. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GA INGEN KOMMENTAR: Rune Øygard og kona Reidun gikk med på å la seg fotografere etter at retten var satt i Hamar i dag. Ingen av de ville imidlertid svare på noen av spørsmålene ble stilt av pressekorpset. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Ekteparet Øygard sto sammen foran pressen

Ble fotografert etter at dagens rettsdag var over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Reidun Øygard har støttet ektemannen Rune Øygard helt siden han ble anmeldt for overgrepene i september 2011, og ga også i går og i dag en forklaring som i stor grad bygget opp under 54-åringens versjon.

Ingen kommentar Etter at dagens rettsforhandlinger var over møtte Reidun og Rune Øygard pressen sammen. Paret har ikke ønsket å la seg bli avfotografert i forbindelse med at saken nå har kommet opp i lagmannsretten.

Hele presse-Norge har respektert dette og derfor brukt bilder av paret tatt på høsten i fjor.

De valgte for første gang siden da å la seg fotografere sammen - og det uten å si et ord.

- En bauta Reiduns støtte er vesentlig for Rune Øygard.

- Reidun er en bauta i livet hans - og viser styrke under et for henne umenneskelig press, sier Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Som Dagbladet skriver i dag, mener Øygards forsvarere at Reiduns forklaring sammen med kontoutskrifter strider mot fornærmedes tidfesting av det første overgrepet.

- Hun er et svært viktig vitne. Reiduns støtte er helt sentral, både ekteskapelig og for saken, sier Øygards medforsvarer, advokatfullmektig Martin Eiebakke, til Dagbladet.

Noterte under rettssaken Rune Øygard smilte flere ganger mot kona da hun i dag sto i vitneboksen. I en av pausene gikk han rett bort til henne og ga henne en vennlig klapp på skulderen. Reidun har i hele sin forklaring og tilstedeværelse i retten, sett alvorstynget ut.

Da hun i dag var ferdig med sin forklaring tok hun plass på en av benkene bakerst i rettssalen. Hun hadde med seg penn og apir og noterte tilsynelatende det som ble sagt i retten.

Reidun Øygard avsluttet sin forklaring for retten i dag slik:

- Jeg har ingen tro på at det har foregått noe slikt i det hele tatt.

POSERTE:  Reidun støtter sin ektemann, og forklarte i retten at hun ikke har noen tro på at Øygard skal ha forgrepet seg på jenta. Foto: Line Brustad / Dagbladet
POSERTE: Reidun støtter sin ektemann, og forklarte i retten at hun ikke har noen tro på at Øygard skal ha forgrepet seg på jenta. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer