Ekteparet sjanseløse i snøraset

Skituren i den norske fjellheimen endte i tragedie for den svenske turgjengen på sju. Et ektepar i 50-åra greide ikke å berge seg i sikkerhet da voldsomme snømasser veltet nedover fjellsida i Vauldalen ved svenskegrensa nordøst for Røros ved 12.30-tida fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper og lavinehunder fant seinere ekteparet døde, begravd under halvannen meter snø. De to etterlater seg barn. En tredje skiløper ble også tatt av snøskredet. Men han klarte å komme seg ut av snømassene på egen hånd, og fikk ikke fysiske skader.

Sjanseløse

Ekteparet deltok på en arrangert skitur i Vauldalen sammen med fem andre svensker da raset overrasket dem. Etter ulykken ble de overlevende fraktet til et hotell på svensk side der de i går ettermiddag og kveld fikk krisepsykiatrisk hjelp til å bearbeide det grusomme de hadde opplevd.

- Ulykken er en tragedie. De to omkomne gikk sist i følget og hadde ingen sjanse til å komme seg unna raset. Personen som gikk foran dem klarte med hjelp fra de andre turdeltakerne å komme seg ut av skredet uten skader, opplyser Christer Ransell, politiinspektør i Funäsdalen i Sverige til Dagbladet.

Kjentmann

Svenskene bodde på Fjällnäs Högfjällspensionat i Tänndalen i Sverige. Turen de deltok på var i regi av hotellet, og en kjentmann ledet turfølget.

- Vi har ingen grunn til å tro at noen har opptrådt uforsiktig. Området hvor skredet gikk, er ikke kjent for å være rasfarlig, sier Ransell.
Da rasalarmen gikk i går formiddag ble et mannskap på 55 personer fra Røde Kors, svensk og norsk politi samt mannskap fra den svenske fjellredningstjensten satt inn i letingen. Åtte hunder og to helikoptre deltok også i søket. Rasområdet som ble gjennomsøkt, var på om lag 1500 kvadratmeter. Stedet der raset gikk ligger om lag 5 kilometer fra Vauldalen fjellstue ikke langt fra svenskegrensen og rundt 40 kilometer øst for Røros.

STOR LETEAKSJON: 55 personer fra Røde Kors, svensk og norsk politi og mannskap fra den svenske redningstjenesten var satt inn i letingen.