- PLANLA HUSSALG: Ifølge siktedes forsvarer, advokat Harald Otterstad, planla ekteparet hvordan de skulle selge huset sitt. De skal ha hatt planer om å flytte til leilighet for å gjøre det enklere for seg selv på sine eldre dager. Timer senere skjøt mannen sin kone. Han hevder det var et uhell.
Foto: Petter Kalnes / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix
- PLANLA HUSSALG: Ifølge siktedes forsvarer, advokat Harald Otterstad, planla ekteparet hvordan de skulle selge huset sitt. De skal ha hatt planer om å flytte til leilighet for å gjøre det enklere for seg selv på sine eldre dager. Timer senere skjøt mannen sin kone. Han hevder det var et uhell. Foto: Petter Kalnes / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpixVis mer

Ekteparet skal ha planlagt hussalg i timene før mannen skjøt sin egen kone

- De planla en framtid sammen, ifølge forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 80 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin 72 år gamle kone på Grålum i Sarpsborg. Den siktede ringte selv politiet og fortalte at han hadde skutt ektefellen like før midnatt tirsdag kveld.

- Dette er en enorm tragedie. Det var et skudd som gikk av ved et uhell, sier advokat Harald Otterstad som forsvarer 80-åringen, til Dagbladet.

Planla framtida Ifølge Otterstad forberedte ekteparet i disse dager hva de skulle gjøre med huset de bodde i og som nå har blitt et åsted for drap. De planla salg og vurderte om de skulle rehabilitere deler av huset som de hadde levd sammen i gjennom mange år, forteller Otterstad.

- De planla en framtid sammen. De ønsket å gjøre det enklere for seg selv og planla å flytte til en leilighet eller lignende, sier Otterstad, som sier det har oppstått flere rykter lokalt etter hendelsen.

Politiet kartlegger nå hendelsesforløpet for å finne ut hva som har skjedd. De ber eventuelle vitner som kan kaste lys over hendelsen om å melde seg.

- Her finnes ikke motiv, mener Otterstad.

- Dette er bare trist og min klient er fullstendig knust og er svært ulykkelig, sier Otterstad.

Erkjenner ikke straffskyld Den eldre mannen satt i et flere timer langt avhør i dag.

- Han erkjenner de faktiske forhold. Men det var ikke hans mening å skade eller langt mindre drepe kona si, sier Otterstad.

Politiet ettergår nå mannens forklaring.

- I første omgang ønsker vi å få bekreftet hendelsesforløpet. Selv om det er kjent antatt gjerningsmann vil vi jobbe for å utelukke andre hendelsesalternativer. Det er tidlig i etterforskningen, sier politiadvokat og leder av spesialseksjonen ved retts- og påtaleenheten, Espen Jamissen, til Dagbladet.

Det var i 23-tida i går kveld at mannen selv ringte politiet. På adressa fant politiet den avdøde, pågrep mannen og beslagla et skytevåpen.

- Vi har beslaglagt drapsvåpenet, en rifle. Mannen hadde våpentillatelse, og politiet har ikke mottatt noen bekymringsmelding mot mannens våpentillatelse tidligere, sier han.

FORSVARER 80-ÅRINGEN: Advokat Harald Otterstad sier 80-åringen erkjenner de faktiske forhold, men sier han aldri hadde tenkt til å skade eller drepe sin egen kone. - Han er fullstendig knust, sier Otterstad.
Foto: Knut Falch / SCANPIX .
FORSVARER 80-ÅRINGEN: Advokat Harald Otterstad sier 80-åringen erkjenner de faktiske forhold, men sier han aldri hadde tenkt til å skade eller drepe sin egen kone. - Han er fullstendig knust, sier Otterstad. Foto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer