Lyngdal:

Ekteparet skal lede
kommunen sammen

Til tross for de to har politiske uenigheter, har de vært gift i over 20 år og har til sammen åtte barn. Nå skal de lede Lyngdal kommune sammen.

SAMARBEID: Ekteparet Eivind Arnt Husøy og Unni Nilsen Husøy har sittet i opposisjon i flere år. Foto: Privat
SAMARBEID: Ekteparet Eivind Arnt Husøy og Unni Nilsen Husøy har sittet i opposisjon i flere år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Annonse

Ekteparet Unni Nilsen Husøy (Frp) og Eivind Arnt Husøy (Ap) er Lyngdals nye ordfører og varaordfører. At de representerer Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet setter ingen stopper på verken jobb- eller hjemmefronten.

- Man vet ikke hvordan det går før man har prøvd. Men vi har allerede kjempa mot hverandre i forskjellige partier i flere år, sier Nilsen Husøy til Dagbladet.

Hun sier at de holder det profesjonelt på jobb, og at de er flinke til å skille mellom hjem og arbeid.

- Vi har holdt på med dette lenge, og jeg har troa. Det blir sikkert blåmandager innimellom, men det ville det vært uansett, påpeker Frp-politikeren.

KLARE: Ekteparet opplever stor tillit fra både innbyggerne, politiker-kollegaer og familiemedlemmer. Foto: Privat
KLARE: Ekteparet opplever stor tillit fra både innbyggerne, politiker-kollegaer og familiemedlemmer. Foto: Privat Vis mer

De totalt åtte barna til paret har gitt dem mange klemmer og gratulasjoner. De er allerede vant til at det skjer mye rundt dem.

- Det er alltid hektisk hjemme hos oss, sier Nilsen Husøy.

Full tillit

De andre partiene i kommunestyret har full tillit til den nye ordføreren og varaordføreren, ifølge Lyngdals avis, som omtalte saken først.

- Integriteten til Unni og Eivind er veldig viktig. De har full støtte fra alle partiene, sier Johan Ekeland fra Arbeiderpartiet til avisa.

Nilsen Husøy sier at hun ikke involverte seg i diskusjonen rundt fordeling av varavervet.

- Det var særdeles godt at jeg ikke var en del av det, sier hun.

Selv om hun nesten utelukkende har fått positive tilbakemeldinger, kan hun forstå at noen er kritiske.

- Nå har jeg tid til å bevise at vi kan klare det.

Opposisjoner i samarbeid

Eivind Arnt Husøy er klar for å ta fatt på rollen som varaordfører i kommunen. Han tror at samarbeidet vil bli relativt problemfritt, ettersom de er gode på å skille sak og politikk.

- Vi er gode til å samarbeide. Vi skal nå representere kommunen utad, og vi er lojale mot de vi skal representere, sier Husøy.

Selv om de kommer fra to ulike partier, synes han det er gøy at opposisjonene har kommet til enighet i flere saker.

- Det gjør det enklere å ha en god politisk plattform, sier han.

Reinsdyr innenfor gjerdet i Hammerfest skaper stor frustrasjon blant befolkningen. Høyres ordførerkandidat mener dette kan være avgjørende for årets valg. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Mia Engenes Bratlie / Dagbladet TV Vis mer

De fire partiene Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Venstre og Industri- og næringspartiet har inngått samarbeid i kommunen i en felles plattform.

Partiene var enige om flere punkter, spesielt innen helse, omsorg, skole og oppvekst.

- Forhandlingene gikk helt utrolig. Vi var alle rause med hverandre, og har lagt en god plattform, sier Nilsen Husøy, som skal inn i sin tredje periode i kommunestyret.

Nå både gruer og gleder hun seg til fire hektiske år som ordfører.

- Ingen er født til å være ordfører, men jeg er hardtarbeidende og står på. Det er lov til å prøve og feile, så håper jeg at innbyggerne er tålmodige med meg i starten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer